Pavasarinės salotos su rūkytu keptu varškės sūriu

Kategorija: Salotų, mišrainių receptai


Pavasarinės salotos su rūkytu keptu varškės sūriu

Paskelbė:

Ingredientai

  • Pomidorai: 1 vidutinio dydžio
  • Agurkai: 1 vidutinio dydžio
  • Salotų lapai: 2 saujos
  • Svogūnų laiškai: 2 vnt.
  • Moliūgų sėklos: 1 valgomasis šaukštas
  • Saulėgrąžų sėklos: 1 valgomasis šaukštas
  • Sezamo sėklos: 1 valgomasis šaukštas
  • Rūkytas varškės sūris su česnakais: 150 g
  • Alyvuogių aliejus: 2 valgomieji šaukštai
  • Medus: 1 arbatinis šaukštelis
  • Citrinos sultys: 1 valgomasis šaukštas
  • Druska: pagal skonį
  • Juodieji pipirai: pagal skonį
  • Salotoms skirtų prieskonių mišinys: 1 arbatinis šaukštelis


Recepto paruošimas

1. Paruošti daržoves: Pradėkite nuo pomidorų ir agurkų – juos nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais.

2. Salotų lapus taip pat nuplaukite ir nusausinkite.

3. Smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus arba pasirinktą svogūnų alternatyvą.

4. Skrudinti sėklas: Sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies paskrudinkite moliūgų, saulėgrąžų ir sezamo sėklas. Maišykite, kol sėklos pradės skleisti aromatą ir įgaus šviesiai auksinę spalvą.

5. Atsargiai išimkite iš keptuvės, kad neperkeptų.

6. Apkepti varškės sūrį: Į keptuvę įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus.

7. Rūkytą varškės sūrį supjaustykite storesniais gabalėliais ir dėkite į įkaitintą keptuvę. Kepkite po kelias minutes iš kiekvienos pusės, kol paviršius taps šiek tiek apskrudęs.

8. Išimkite ir palikite atvėsti.

9. Pasigaminti užpilą: Nedideliame dubenėlyje sumaišykite medų, citrinos sultis, alyvuogių aliejų, druską, pipirus ir salotoms skirtą prieskonių mišinį. Gerai išplakite šakute ar plakikliu, kol užpilas taps vientisas.

10. Sluoksniuoti salotas: Ant lėkštės ar salotinės pagrindo dėkite salotų lapus, ant jų – pomidorų ir agurkų griežinėlius.

11. Užberkite svogūnų laiškų arba kitų pasirinktų daržovių.

12. Ant viršaus dėkite apskrudinto varškės sūrio gabalėlius.

13. Pabaigti ir patiekti: Apibarstykite salotas skrudintomis sėklomis ir gausiai apšlakstykite paruoštu užpilu.

14. Patiekite iš karto, kad būtų išsaugotas šviežumas ir tekstūrų balansas.

15. Santrauka: Šios salotos yra idealus pasirinkimas lengviems pietums ar vakarienei. Traškios daržovės, skrudintos sėklos ir aromatingas rūkytas varškės sūris suteikia patiekalui unikalų skonį ir tekstūrą. Išbandykite ir praturtinkite savo mitybą!

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook