Silkė svogūnų karamelėje

Kategorija: Salotos, mišrainės


Silkė svogūnų karamelėje

Paskelbė:
04 Gruodžio 2024

Ingredientai

  • Silkės filė: 6 vnt.
  • Svogūnas: 1 didelis
  • Cukrus: 1 valgomasis šaukštas
  • Pomidorų pasata: 200 ml
  • Gvazdikėliai: 5 vnt.
  • Lauro lapai: 2 vnt.
  • Maltas imbieras: 1 arbatinis šaukštelis
  • Kvapieji pipirai: 5 grūdeliai
  • Aštrieji pipirai: pagal skonį
  • Aliejus: kepimui


Recepto paruošimas

1. Silkės paruošimas: nusausinkite silkės filė ir supjaustykite jas nedideliais gabalėliais.

2. Karamelės gaminimas: įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, suberkite cukrų ir maišykite, kol jis ištirps ir taps tamsiai auksinės spalvos.

3. Atsargiai įpilkite šlakelį vandens, kad karamelė taptų tiršta kaip sirupas.

4. Svogūnų kepimas: svogūną supjaustykite plonais griežinėliais.

5. Keptuvėje su trupučiu aliejaus lėtai kepkite svogūnus, kol jie taps minkšti ir auksinės spalvos.

6. Prieskonių pridėjimas: į keptuvę su svogūnais sudėkite gvazdikėlius, lauro lapus, maltą imbierą, kvapiuosius pipirus ir aštriuosius pipirus pagal skonį. Gerai išmaišykite.

7. Pomidorų pasatos ir karamelės pridėjimas: supilkite pomidorų pasatą ir paruoštą karamelę į keptuvę. Maišydami kepkite dar kelias minutes, kol visi ingredientai gerai susijungs.

8. Atvėsinimas: nuimkite keptuvę nuo ugnies ir leiskite mišiniui atvėsti iki kambario temperatūros.

9. Sumaišymas su silke: atvėsusį svogūnų ir prieskonių mišinį sumaišykite su silkės gabalėliais, kad jie tolygiai pasidengtų.

10. Marinavimas: perkelkite silkę su mišiniu į sandarų indą ir laikykite šaldytuve bent 24 valandas, kad skoniai susijungtų.

11. Patiekimas: prieš patiekiant, išimkite silkę iš šaldytuvo ir leiskite jai šiek tiek sušilti iki kambario temperatūros.

12. Patiekite su šviežia duona ar virtomis bulvėmis.

13. Santrauka: Silkė svogūnų karamelėje – tai gardus ir aromatingas patiekalas, kuriame dera sūrios silkės, saldžiai karamelizuotų svogūnų ir prieskonių skoniai. Šis receptas puikiai tinka tiek kasdieniam stalui, tiek šventinėms progoms, suteikdamas tradicinį lietuvišką skonį su subtiliu modernumo prieskoniu.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: