Aguonų pienas - Aguonpienis
Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai
INGREDIENTAI
Aguonos 1 st.
Vanduo 2 l
Medus 3 valg. š. arba cukrus
KAIP GAMINTI
Aguonas nuplikykite verdančiu vandeniu, palikite kelioms valandoms arba dar geriau per naktį, kad išbrinktų.
Vandenį nupilkite, tada aguonas 2-3 kartus permalkite mėsmale arba sugrūskite mediniu grūstuvu (kočėlu).
Užpilkite virintu vėsintu vandeniu, perkoškite per tankų sietelį, pasaldinkite medumi ar cukrumi (aguonų pieną galima palikti ir su tirščiais). Aguonų pienu per Kūčias tradiciškai gardinami kūčiukai, kviečiai ir kai kurie kiti patiekalai.
Aguonos 1 st.
Vanduo 2 l
Medus 3 valg. š. arba cukrus
KAIP GAMINTI
Aguonas nuplikykite verdančiu vandeniu, palikite kelioms valandoms arba dar geriau per naktį, kad išbrinktų.
Vandenį nupilkite, tada aguonas 2-3 kartus permalkite mėsmale arba sugrūskite mediniu grūstuvu (kočėlu).
Užpilkite virintu vėsintu vandeniu, perkoškite per tankų sietelį, pasaldinkite medumi ar cukrumi (aguonų pieną galima palikti ir su tirščiais). Aguonų pienu per Kūčias tradiciškai gardinami kūčiukai, kviečiai ir kai kurie kiti patiekalai.
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Kūčiukai - kai gaminu pagal šį receptą, visada pradingsta nuo stalo!
Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru
Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai
Šventėms – tortas „Snickers“
Kiaušinius dažome natūraliai
Trapios tešlos pyragas su marcipano ir obuolių įdaru
Vištienos šaltiena su daržovėmis.
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
Lietinių kąsneliai su lašišomis
Alyvuogių užkandėlė
GUDRYBĖS, KAD BULVIŲ KOŠĖ BŪTŲ PASAKIŠKAI SKANI
Pusryčiai stiklainiuke - chia sėklų pudingas su jogurtu
Šaltiena
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Patiks visiems: griliažinis tortas su Rududu
Tortas „Juodasis miškas“
Tortas „Raffaello“
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Mojito
Tortas su bananais „Kurmio kalnelis“