Aguonų pienas - Aguonpienis

Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai


Aguonų pienas - Aguonpienis

Paskelbė:
15 Gruodžio 2019
INGREDIENTAI

Aguonos    1 st.
Vanduo    2 l
Medus    3 valg. š.    arba cukrus

KAIP GAMINTI

Aguonas nuplikykite verdančiu vandeniu, palikite kelioms valandoms arba dar geriau per naktį, kad išbrinktų.
Vandenį nupilkite, tada aguonas 2-3 kartus permalkite mėsmale arba sugrūskite mediniu grūstuvu (kočėlu).
Užpilkite virintu vėsintu vandeniu, perkoškite per tankų sietelį, pasaldinkite medumi ar cukrumi (aguonų pieną galima palikti ir su tirščiais). Aguonų pienu per Kūčias tradiciškai gardinami kūčiukai, kviečiai ir kai kurie kiti patiekalai.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: