Naminiai taco prieskoniai
Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai
Toks prieskonių mišinys gali būti naudojamas ant jau pagamintų patiekalų, kaip pvz. kiaušinienių ir omletų, taip pat daržovių troškinių. Paįvairinimui jį itin skanu užbarstyti gaminant karštus sumuštinius su vištiena ir sūriu, taip pat įmaišyti į jautienos faršą maltinukams, "Netikram zuikiui" ir panašiai.
Pagaminimui reiks turėti grūstuvę.
1. Iš pradžių grūstuvėje sugrūskite kuminos sėklas su druska, kol pasklinda kumino aromatas.
2. Tada pridėkite raudonėlio ir dar kartą sugrūskite.
3. Po to pridėkite visus likusius ingredientus, gerai išmaišykite ir berkite mišinį į sandarų indelį, pažymėtą "Tako prieskoniai" užrašu.
4. Laikykite iki 12 mėnesių, sausoje vėsioje vietoje - prieskonių stalčiuje, pvz., kuo toliau nuo viryklės karščio. Skanaus ir gero gaminimo!
Pagaminimui reiks turėti grūstuvę.
Ingredientai
- rupi jūros druska: 1 valgomojo šaukšto
- maltos kumino sėklos (angliškai - cumin): 1 arbatinio šaukštelio
- džiovintas raudonėlis: 1 valgomojo šaukšto
- cukrus: 0,5 valgomojo šaukšto
- malti kajeno ar/ir kiti raudonieji pipirai (angliškai - Cayenne pepper): 1-2 arbatinių šaukštelių
- šviežiai malti juodieji pipirai: 2 arbatinių šaukštelių
- paprikos milteliai: 1 valgomojo šaukšto (gali būti pusė šio kiekio - rūkyta paprika)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių grūstuvėje sugrūskite kuminos sėklas su druska, kol pasklinda kumino aromatas.
2. Tada pridėkite raudonėlio ir dar kartą sugrūskite.
3. Po to pridėkite visus likusius ingredientus, gerai išmaišykite ir berkite mišinį į sandarų indelį, pažymėtą "Tako prieskoniai" užrašu.
4. Laikykite iki 12 mėnesių, sausoje vėsioje vietoje - prieskonių stalčiuje, pvz., kuo toliau nuo viryklės karščio. Skanaus ir gero gaminimo!
Raktažodžiai:
druska, juros druska, kumino seklos, taco, tako, prieskoniai, raudonelis, cukrus, pipirai, paprikos milteliai
Nevirta spanguolių uogienė
Orkaitėje kepta ėriuko koja su bulvėmis ir mėtų padažu
Jautiena kinietiškai: jautienos ir daržovių "stir-fry" ir teriyaki
Medaus ir garstyčių padažas salotoms
Traški taco pica su tortilijų pagrindu ir jautiena
Triušienos vėrinukai su paprika ir pievagrybiais
JAUTIENOS IR DARŽOVIŲ VĖRINUKAI
Curry padažas
Labai aštrus čili pipirų padažas charisas
SAUSAS MARINATAS KIAULIENAI
Marokietiškas saldžių bulvių pyragas
Antienos arba vištienos krūtinėlės su garstyčių marinatu
Rauginti kalafiorai - žiediniai kopūstai su ciberžole
Jūros dumblių užkandis: sūrio skonio traškučiai
Prancūziški karšti sumuštiniai orkaitėje
Gaivios salotos su feta sūriu ir pomidorais
Mėsos kukuliai su feta pomidorų padaže
Marokietiški vištienos kukuliai troškinti keptuvėje su konservuotais pomidorais
GARSTYČIŲ IR PARMEZANO PADAŽAS SALOTOMS
Kepta antis
Jūros lydeka kepta (ar troškinta) orkaitėje
BBQ kiaulienos šonkauliai kepti orkaitėje
Užkepti nachos čipsai orkaitėje su faršu ir sūriu
Grikių makaronai su aštriomis krevetėmis