Gardusis paprikų ir pomidorų padažas prie mėsos
Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai
Reikės:
500 g kietų prinokusių pomidorų
600 g raudonų, geltonų ir žalių saldžiųjų paprikų
1 svogūno
2 didelių žalių aitriųjų paprikų (be sėklų)
1 susmulkintos česnako skiltelės
45 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus
30 ml raudonojo vyno acto
1 šaukštelio labai smulkaus cukraus
2 šaukštų susmulkintų šviežių petražolių
1,5 šaukštelio druskos
Gaminame
* Kiekvieno pomidoro apačioje įpjauti kryželį. Pomidorus sudėti į karščiui atsparų indą. Užpilti verdančiu vandeniu ir palikti 30 sekundžių. Pomidorus nusausinti, nulupti, supjaustyti į keturias dalis ir šaukšteliu išimti sėklas.
* Pomidorų minkštimą supjaustyti nedideliais gabalėliais ir sudėti sluoksniais į sietelį, uždėtą ant indo. Ant kiekvieno minkštimo sluoksnio užberti druskos. Palikti bent 20 minučių, kad apdžiūtų.
* Tuo metu saldžiąsias paprikas ir svogūną supjaustyti nedideliais gabalėliais, aitriąsias paprikas – juostelėmis. Aitriųjų paprikų vidų išgremžti. Paprikas ir svogūnus sudėti į puodą, supilti pomidorų minkštimą, alyvuogių aliejų, actą, suberti česnaką, cukrų ir petražoles. Mišinį užvirti ir virti ant mažos kaitros dar 5 minutes. Verdant pamaišyti.
* Jeigu padažą ketinama suvartoti greitai, jį reikia supilti į šiltus, sterilius stiklainius ir užsukti sterilizuotais dangteliais. Laikyti šaldytuve ir suvartoti per 2–3 dienas. Taip pat padažą galima supilti į šalčiui atsparius indus ir šaldyti šaldiklyje 2 mėnesius. Tinka prie mėsos patiekalų.
500 g kietų prinokusių pomidorų
600 g raudonų, geltonų ir žalių saldžiųjų paprikų
1 svogūno
2 didelių žalių aitriųjų paprikų (be sėklų)
1 susmulkintos česnako skiltelės
45 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus
30 ml raudonojo vyno acto
1 šaukštelio labai smulkaus cukraus
2 šaukštų susmulkintų šviežių petražolių
1,5 šaukštelio druskos
Gaminame
* Kiekvieno pomidoro apačioje įpjauti kryželį. Pomidorus sudėti į karščiui atsparų indą. Užpilti verdančiu vandeniu ir palikti 30 sekundžių. Pomidorus nusausinti, nulupti, supjaustyti į keturias dalis ir šaukšteliu išimti sėklas.
* Pomidorų minkštimą supjaustyti nedideliais gabalėliais ir sudėti sluoksniais į sietelį, uždėtą ant indo. Ant kiekvieno minkštimo sluoksnio užberti druskos. Palikti bent 20 minučių, kad apdžiūtų.
* Tuo metu saldžiąsias paprikas ir svogūną supjaustyti nedideliais gabalėliais, aitriąsias paprikas – juostelėmis. Aitriųjų paprikų vidų išgremžti. Paprikas ir svogūnus sudėti į puodą, supilti pomidorų minkštimą, alyvuogių aliejų, actą, suberti česnaką, cukrų ir petražoles. Mišinį užvirti ir virti ant mažos kaitros dar 5 minutes. Verdant pamaišyti.
* Jeigu padažą ketinama suvartoti greitai, jį reikia supilti į šiltus, sterilius stiklainius ir užsukti sterilizuotais dangteliais. Laikyti šaldytuve ir suvartoti per 2–3 dienas. Taip pat padažą galima supilti į šalčiui atsparius indus ir šaldyti šaldiklyje 2 mėnesius. Tinka prie mėsos patiekalų.
Panini sumuštinis su vištiena
Kiaulienos nugarinės kepsnys su paprikomis
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Be galo gražūs margučiai "Žėručiai"
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Kiaušinius dažome natūraliai
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
Atradau trąšas, kurios nieko nekainavo, o prikėlė net silpniausius augalus
Itališka peperonata
Keptas kalakutas su citrusiniais vaisiais ir žolelėmis
DVISLUOKSNIS BRAŠKIŲ IR MANGŲ KOKTEILIS
Mėsainis Insanity
Sultinga tešloje kepta kalakuto krūtinėlė
Kalakutienos rutuliukai su maskarpone
Naminis vyšnių likeris
Jogurto ir agurkų padažas
Bazilikų padažas
Kepenėlių salotos su daržovėmis
DARŽOVIŲ - VIŠTIENOS LAZANIJA
Naudingi patarimai apie daržoves
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
Enčilados su vištiena ir špinatais
Vegetariškas plovas su avinžirniais
Raudonojo aksomo tortas