Rūkytos lašišos ir anakardžių užtepėlė

Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai


Rūkytos lašišos ir anakardžių užtepėlė

Paskelbė:
07 Geg. 2022
Itin skani, labai soti ir greitai pagaminama rūkytos lašišos užtepėlė su anakardžiais. Tai yra ganėtinai paprastas, bet tuo pačiu labai geras receptas, bet su juo taip pat galite eksperimentuoti. Taip pat galite įmaišyti saulėje džiovintų pomidorų, įspausti pagal savo skonį česnako, įpjaustyti kaparėlių - šitaip kiekvieną kartą išgausite vis naują skonį ir ji niekada nenusibos. Einame pasigaminti ir pasilepinti tobulu skoniu! :)



Ingredientai



  • rūkytos lašišos: 200 gramų (naudoju šaltai rūkytą)
  • anakardžių: 200 gramų
  • citrinos: 0,5
  • susmulkintų krapų: 1 saujos

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia riešutus suberiame į dubenėlį ir užpilame verdančiu vandeniu. Palikite išbrinkti bent jau 2 valandoms, po to - nusunkiame.
2. Į virtuvinį trintuvą sudedame rūkytą lašišą, suberiame anakardžius ir įspaudžiame citrinos sulčių.
3. Triname viską nedideliu greičiu, vis nustumdami užtepėlę nuo kraštų, kad gražiai susismulkintų. Smulkiname tol, kol gausime vientisą masę.
4. Sudedame paruoštą užtepėlę į dubenėlį ir išmaišome kartu su sauja krapų.
5. Paragaujame, ar viskas atitinka skonio lūkesčius. Jei dar norisi, įpilame šiek tiek citrinos sulčių arba įberiame druskos ir/arba žiupsnelį pipirų.
6. Užtepėlę tepame ant orkaitėje iškeptų batatų riekelių, ar juodos duonos, mėgstamo skrebučio arba tiesiog kabiname daržovių arba duonos lazdelėmis. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: