Naminis itališkas prieskonių mišinys picoms, pastos padažui ir paukštienai
Kategorija: Padažų, užpilų, pagardų receptai / Makaronų ir picos patiekalų receptai / Patiekalai iš vištienos ir paukštienos

Naminis itališkas prieskonių mišinys – tai universali ir lengvai paruošiama prieskonių kombinacija, kuri suteikia nuostabų skonį jūsų mėgstamiems patiekalams. Šis mišinys puikiai tinka picoms, pastos padažams, paukštienai ir kitoms itališkoms virtuvės patiekalams. Visi ingredientai, kaip bazilikas, rozmarinas, čiobrelis, raudonėlis ir pankolis, ne tik praturtina jūsų maistą skoniu, bet ir teikia daugybę naudingų medžiagų.
Naudingos sudedamosios dalys:
- Bazilikas yra turtingas antioksidantais, kurie padeda kovoti su uždegimais ir stiprina imunitetą.
- Rozmarinas turi didelę koncentraciją vitaminų A ir C, kurie yra svarbūs odos sveikatai ir imunitetui.
- Čiobrelis yra puikus vitamino K šaltinis, svarbus kaulų sveikatai ir kraujo krešėjimui.
- Raudonėlis (oregano) pasižymi antibakterinėmis savybėmis ir yra naudingas virškinimo sistemai, taip pat turi daug vitaminų A ir C.
- Pankolis yra puikus skaidulų ir vitaminų C šaltinis, padedantis virškinimui ir stiprinantis imunitetą.
Ingredientai
- kvapnusis mairūnas (marjoram): 2 arbatinių šaukštelių
- bazilikas: 2 arbatinių šaukštelių
- sauso česnako milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
- rozmarinas: 1 arbatinio šaukštelio
- čiobrelis (thyme): 1 arbatinio šaukštelio
- raudonėlis (oregano): 1 arbatinio šaukštelio
- pankolio sėklos (fennel seed): 1 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Visus prieskonius sumaišykite ir laikykite uždarame indelyje, užsirašę pavadinimą ir pasigaminimo datą. Šio mišinio galiojimo laikas yra vieneri metai, jei neišnaudosite per vieną savaitę (man taip nutinka). Skanaus gaminimo!
2. Pastebėjimas: Aš pati gamindama prieskonių mišinius susmulkinu tik itin kietus prieskonius (pipirus, gvazdikelius, kalendros ankštis - kaip pavyzdys) - nes šie kuo ilgiau džiūsta, tuo po to labiau kietėja, ir paskui juos itin sunku susmulkinti. Iš čiobrelių, raudonėlio bei rozmarinų pašalinu šakeles, rozmarino lapelius sukarpau žirklėmis - pati mėgstu auginti šiuos prieskonius bei pati susidžiovinu virtuvėje pasidėjusi ant padėklo, sausoje vietoje, kuo toliau nuo saulės spindulių bei viryklės (karštis ir saulė sunaikina prieskonių skonį). Bet pankolių sėklų mišiniui nesmulkinu. Jos maždaug metus išlieka šviežios. Prieš naudodama patiekalui prieskonių mišinį sugrūdu grūstuvėje - pankolių sėklos puikiai susitraiško, ir visi mišinio prieskoniai nuo trinties šiek tiek įkaista ir paskleidžia savo aromatą. Minkštų lapelių (čiobrelis, rozmarinas, raudonėlis) prieskonių aromatą bei skonį galite suintensyvinti ir trindami tarp pirštų, bet visokios sėklos yra kietos, jų skoniui atskleisti geriausiai tinka grūstuvė.
Panašūs receptai











