CAJUN vištienos sparneliai su bulvių ir savojinių kopūstų salotomis
Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos

CAJUN vištienos sparneliai su bulvių ir savojinių kopūstų salotomis – tai skanus ir sočius patiekalas, kuriame dera aštrūs ir traškūs vištienos sparneliai su švelniomis bulvių ir daržovių salotomis. Šis patiekalas puikiai tiks tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui, pasižymintis gausiu skonio ir tekstūrų deriniu.
Naudingos sudedamosios dalys:
- Vištienos sparneliai – suteikia organizmui reikalingų baltymų, kurie palaiko raumenų sveikatą ir energiją. Taip pat vištiena turi svarbių vitaminų B6 ir B12, kurie svarbūs nervų sistemai ir kraujotakai.
- Cajun prieskonių mišinys – prieskoniai, tokie kaip čili ir paprika, gali padėti suaktyvinti medžiagų apykaitą, o taip pat turi daug antioksidantų, stiprinančių imuninę sistemą.
- Bulvės – puikus angliavandenių ir skaidulų šaltinis, padedantis suteikti energijos ir palaikyti virškinimo sistemą.
- Kopūstai – turtingi vitaminu C ir K, palaiko imunitetą ir stiprina kaulus. Taip pat kopūstai turi mažai kalorijų ir yra puikus pasirinkimas sveikai mitybai.
- Morkos – puikus beta karotino šaltinis, kuris yra svarbus akių sveikatai ir odos atsinaujinimui.
- Ridikėliai – turintys daug vandens ir skaidulų, ridikėliai padeda palaikyti hidrataciją ir virškinimo sistemą.
Ingredientai
- vištienos sparneliai: 800 gramų
- "Santa Maria" Cajun prieskonių mišinys: 3 valgomųjų šaukštų
- "Santa Maria" prieskonių mišinys su aitriosiomis paprikomis: pagal skonį
- "Santa Maria" akmens druska: pagal skonį
- bulvės: 12
- kiaušiniai: 3
- saliero stiebai: 2
- svogūnų laiškai
- majonezas: ~250 mililitrų
- pipirai: pagal skonį (naudoju "Santa Maria" Tellicherry)
- akmens druska: pagal skonį (naudoju "Santa Maria")
- savojiniai kopūstai: 100 gramų
- kopūstai: 0,5 galvos (mažos)
- morkos: 3
- raudonieji svogūnai: 0,5
- ridikėliai: 6
Recepto paruošimas
1. Vištienos sparneliai: Pirmiausia nusausiname vištienos sparnelius su popieriniu rankšluosčiu.
2. Tada apibarstome "Santa Maria" CAJUN prieskonių mišiniu ir patriname, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų ant vištienos sparnelių.
3. Palaikome šaldytuve bent keletą valandų arba per visą naktį.
4. Po to įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
5. Išimame vištų sparnelius ir palaikome kambario temperatūroje. Truputį apibarstome druska bei juodaisiais pipirais.
6. Patarimas: Jeigu norisi dar stipresnio skonio, pabarstome prieskonių mišiniu su aitriosiomis paprikomis "Chili Explosion".
7. Tuomet sudedame vištienos sparnelius ant kepimo skardos vienu sluoksniu.
8. Įdedame skardą į orkaitę ir kepame maždaug 40-45 minutes.
9. Iškepusius vištienos sparnelius sudedame ant serviravimo lėkštės ir patiekiame su salotomis ir duonos rieke.
10. Bulvių salotos: Išverdame bulves šiek tiek pasūdytame vandenyje. Likus 10 minučių iki virimo pabaigos sudedame į vandenį kiaušinius ir verdame iki galo.
11. Nupilame vandenį nuo išvirtų bulvių. Leidžiame išvirtiems kiaušiniams šiek tiek atvėsti.
12. Bulves supjaustome maždaug 2x2 centimetrų dydžio gabaliukais.
13. Nulupame kiaušinius ir stambiai supjaustome.
14. Įdedame mėgstamą majonezą, pabarstome druska bei juodaisiais pipirais.
15. Atsargiai sumaišome visas salotų sudedamąsias dalis. Pagal skonį dar šiek tiek apibarstome druska bei juodaisiais pipirais.
16. Jeigu norisi česnako skonio, pagardiname Santa Maria prieskonių mišiniu su paskrudintais česnakais bei pipirais. Patiekiame šias salotas kambario temperatūros.
17. Kopūstų salotos: Nupjauname žaliojo kopūsto kotą. Nuplauname kopūstą šaltu vandeniu bei nusausiname.
18. Kopūstą supjaustome plonomis juostelėmis.
19. Nulupame morkas bei supjaustome ilgais plonais šiaudeliais.
20. Nulupame bei supjaustome svogūną plonais griežinėliais.
21. Tada supjaustome ridikėlius plonais griežinėliais.
22. Sumaišome visas daržoves dideliame dubenyje.
23. Padažas (jeigu norisi): Sumaišome žaliuosius svogūnus bei baltojo vyno actą: paliekame maždaug 60 sekundžių pastovėti.
24. Tada supilame alyvuogių aliejų, medų, smulkiai pjaustytas prieskonines žoleles bei žaliųjų citrinų sultis. Viską sumaišome.
25. Pabarstome druska bei juodaisiais pipirais.
)
26. Užpilame padažą ant salotų bei gerai išmaišome.
27. Sudedame salotas į patiekimo indą. Skanaus!
Panašūs receptai











