Hollandaise sauce - olandiškas padažas

Kategorija: Padažų, užpilų, pagardų receptai


Hollandaise sauce - olandiškas padažas

Paskelbė:

Olandiškas padažas – tai klasikinis, švelnus ir kreminis padažas, pagamintas iš kiaušinių trynių ir sviesto, paprastai naudojamas su įvairiais patiekalais, tokiais kaip poširuoti kiaušiniai, kepta žuvis, šparagai arba žuvies patiekalai. Jis puikiai papildys švelnius ir šiltus patiekalus savo turtingu ir aromatingu skoniu.


Naudingos sudedamosios dalys:

  • Kiaušinių tryniai: Jie suteikia padažui kreminę tekstūrą ir švelnų skonį, taip pat yra puikus baltymų ir sveikųjų riebalų šaltinis.
  • Sviestas: Suteikia padažui sotų skonį ir kreminę tekstūrą. Naudokite aukštos kokybės sviestą, kad padažas būtų tikrai skanus.
  • Citrinos sultys: Prisideda prie rūgštumo ir balansuoja riebalų skonį, taip pat suteikia šiek tiek gaivumo.
  • Druska: Subalansuoja skonį ir išryškina padažo skonius.


Ingredientai

  • kiaušinių tryniai: 60 gramų (+/- 3 tryniai, priklausomai nuo turimų kiaušinių dydžio)
  • sviestas: 140 gramų
  • citrinos sultys: 13 gramų
  • druska: žiupsnelio


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia prikaistuvyje išlydykite sviestą.

2. Kitame dideliame dubenyje (geriausia būtų stikliniame) šluotele išmaišykite kiaušinių trynius, kad šie taptų purūs.

3. Į puodą pilkite vandens. Ant jo vėliau dėsite indą su purentais kiaušinių tryniais, todėl vandens turi būti tiek, kad indo apačia jo nesiektų.

4. Puodą su vandeniu kaitinkite ant vidutinės - žemesnės kaitros, kad vanduo silpnai užvirtų.

5. Ant puodo su silpnai verdančiu vandeniu dėkite indą su kiaušinių tryniais ir rankine šluotele nuolat masę maišykite.

6. Palaipsniui (tryniams bekaistant ir juos bemaišant) supilkite lydytą sviestą. Jį galima supilti labai plona srovele iškart arba per 3-4 kartus. Nuolatos maišykite. Nežymiai padidinkite kaitrą. Padažo masė sutirštėja, kai jo temperatūra pasiekia 60 C laipsnių.

7. Kai padažas pasieks reikiamą temperatūrą, nuimkite dubenį nuo kaitros, supilkite citrinų sultis ir berkite žiupsnį druskos. Gerai išmaišykite. Skanaus!


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook