Gruziniška adžika | Receptas
Kategorija: Padažų, užpilų, pagardų receptai
Gruziniška Adžika
Adžika – tai pikantiškas ir aštrus gruziniškas padažas, kuris tinka tiek mėsos, tiek daržovių patiekalams. Su savo ryškiu ir aštriu skoniu, adžika gali būti naudojama kaip priedas prie įvairių patiekalų arba tiesiog kaip puikus užkandis su duona. Tai labai populiarus padažas Gruzijoje, kuris sužavi savo šviežiais ingredientais ir intensyviu skoniu.
Kodėl Adžika naudinga?
Šis padažas ne tik skanus, bet ir sveikas, nes jame gausu vitaminų ir antioksidantų. Pomidorai ir paprikos suteikia daug vitamino C, kuris padeda stiprinti imunitetą. Česnakas ir čili pipirai turi natūralių antibakterinių savybių ir gali padėti kovoti su uždegimais, taip pat gerinti virškinimą. Cukrus ir actas suteikia puikų balansą, tačiau svarbu nepersistengti su jų kiekiu, kad nepaversti padažo pernelyg saldžiu.
Ingredientai
- pomidorai: 2 kilogramų
- raudonosios paprikos: 700 gramų (4 didelės)
- čili pipiriukai: 50-100 gramų (pagal skonį)
- morkos: 300 gramų (2 didelės)
- česnakas: 1 nedidelės galvutės
- svogūnai: 4
- pankolio šaknys: 1
- aliejus: ~1 stiklinės
- cukrus: 0,5 stiklinės
- druska: 3 valgomųjų šaukštų
- actas: 150 mililitrų
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių visus ingredientus sumalame mėsmale arba susmulkiname virtuvės kombainu.
2. Tuomet į didelį puodą dedame sumaltas daržoves, prieskonius bei gerai išmaišiusios, verdame maždaug 45-60 minučių, kol skystis šiek tiek nugaruos. Likus 5 minutėms iki virimo pabaigos, supilame actą bei sudedame susmulkintus česnakus. Gerai išmaišome.
3. Po to gautą masę supilstome į sterilius stiklainius bei užsukame. Paliekame atvėsti. Laikome vėsioje bei tamsioje vietoje. Mėgaujamės!