Pikantiška karšto rūkymo skumbrės užtepėlė su krienais

Kategorija: Padažų, užpilų, pagardų receptai / Užkandžių receptai / Žuvies ir jūrų gėrybių patiekalai


Pikantiška karšto rūkymo skumbrės užtepėlė su krienais

Paskelbė:

Ingredientai

  • karštai rūkytos skumbrės: 1 didelės
  • grietinė: 2 šaukštų
  • krienai: 2 šaukštų
  • kreminis sūris be priedų: 150 gramų
  • citrinos sultys: 1 šaukšto
  • druska: žiupsnelio
  • malti baltieji pipirai: žiupsnelio
  • krapai: kelių šakelių (arba svogūnų laiškai)


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia dubenyje išsukame sūrį, krienus bei grietinę.

2. Tada susmulkiname žalumynus bei suberiame į pasiruoštą masę.

3. Tuomet nuo skumbrės nuimame odą, išrenkame kaulus bei susmulkiname. Patartina su peiliu susmulkinti mažais gabalėliais. Suberiame žuvį į kremo masę bei išmaišome.

4. Paragaujame, ar netrūksta skonio, ir, jei reikia, įberiame druskos bei pipirų, supilame citrinos sultis. Išmaišome.

5. Palaikome šaldytuve, kol tieksime. Skanaujame su skrudinta duona.