Pikantiška karšto rūkymo skumbrės užtepėlė su krienais
Kategorija: Padažų, užpilų, pagardų receptai / Užkandžių receptai / Žuvies ir jūrų gėrybių patiekalai

Ingredientai
- karštai rūkytos skumbrės: 1 didelės
- grietinė: 2 šaukštų
- krienai: 2 šaukštų
- kreminis sūris be priedų: 150 gramų
- citrinos sultys: 1 šaukšto
- druska: žiupsnelio
- malti baltieji pipirai: žiupsnelio
- krapai: kelių šakelių (arba svogūnų laiškai)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia dubenyje išsukame sūrį, krienus bei grietinę.
2. Tada susmulkiname žalumynus bei suberiame į pasiruoštą masę.
3. Tuomet nuo skumbrės nuimame odą, išrenkame kaulus bei susmulkiname. Patartina su peiliu susmulkinti mažais gabalėliais. Suberiame žuvį į kremo masę bei išmaišome.
4. Paragaujame, ar netrūksta skonio, ir, jei reikia, įberiame druskos bei pipirų, supilame citrinos sultis. Išmaišome.
5. Palaikome šaldytuve, kol tieksime. Skanaujame su skrudinta duona.
Panašūs receptai

Karštai rūkytos skumbrės paštetas - užtepėlė su krienais

Rūkytos skumbrės užtepas (užtepėlė) su krienais

Sūdytos skumbrės tartaras

MARINUOTA SKUMBRĖ ALIEJUJE

Karštai rūkytos skumbrės užtepėlė su grietine, krienais ir majonezu

Skumbrė butelyje - tikras delikatesas (skonis tarsi rūkytos)

Rūkytos lašišos ir anakardžių užtepėlė

Rūkytos skumbrės ir kiaušinių užtepėlė su džiovintais pomidorais

Skumbrė marinuota juodoje arbatoje

Skaniai sūdyta skumbrė namuose

Skumbrės seviche (seviče)

Marinuotos silkės tortas