Naminis figų džemas - uogienė
Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai
Ingredientai
- džiovintos figos: 200 gramų
- vanduo: 100 mililitrų
- nerafinuotas cukranendrių cukrus: 90 gramų (aš naudoju "Dansukker")
- cukrus marmeladams: 50 gramų (aš naudoju "Dansukker")
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia suminkštiname džiovintas figas - maždaug 10 minučių pamerkiame į dubenį su vandeniu.
2. Tada triname odelę, kad ją pašalintume ir padaliname figas į smulkius gabaliukus. Tai galite daryti, kol figos dar mirksta vandenyje.
3. Džiovintų figų gabaliukus sudedame į prikaistuvį, supilame vandenį, suberiame nerafinuotą cukranendrių cukrų ir cukrų marmeladams.
4. Verdame maždaug 5 minutes.
5. Vis nugriebiame putas ir susmulkiname marmeladą maišytuvu.
6. Po to uogienę-džemą supilame į stiklainį ir uždarome.
7. Laikome sausoje ir tamsioje vietoje. Skanaus!
Naminės grūdėtos garstyčios
Greita slyvų uogienė kitaip
Prieskoninis aliejus salotoms
Nevirta spanguolių uogienė
Naminis vanilinis cukrus
Abrikosų džemas
Raudonųjų serbentų uogienė su bananais ir romu
Rūkytos lašišos ir anakardžių užtepėlė
Naminis majonezas – gaunasi labai tirštas ir nesisluoksniuoja
Džiovintų grybų užtepėlė - paštetas
Adžika su cukinijomis
Gurmaniškas svogūnų pagardas prie kepsnių ar mėsainių
Aštriai pikantiškas slyvų pagardas
Skanus cepelinų padažas su spirgučiais
Naminis tepamas lydytas sūrelis (be kiaušinių)
Lazdynų ir migdolų riešutų praline pasta
Naminės garstyčios su medumi
Krapų padažas
Bazilikų padažas
Džiovintų grybų - baravykų padažas su grietinėle
Petražolių pesto padažas
Bruknių padažas prie visko
Naminiai taco prieskoniai
Olandiškas padažas