Naminis figų džemas - uogienė

Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai


Naminis figų džemas - uogienė

Paskelbė:
20 Spalio 2023

Ingredientai

  • džiovintos figos: 200 gramų
  • vanduo: 100 mililitrų
  • nerafinuotas cukranendrių cukrus: 90 gramų (aš naudoju "Dansukker")
  • cukrus marmeladams: 50 gramų (aš naudoju "Dansukker")



Recepto paruošimas

1. Pirmiausia suminkštiname džiovintas figas - maždaug 10 minučių pamerkiame į dubenį su vandeniu.

2. Tada triname odelę, kad ją pašalintume ir padaliname figas į smulkius gabaliukus. Tai galite daryti, kol figos dar mirksta vandenyje.

3. Džiovintų figų gabaliukus sudedame į prikaistuvį, supilame vandenį, suberiame nerafinuotą cukranendrių cukrų ir cukrų marmeladams.

4. Verdame maždaug 5 minutes.

5. Vis nugriebiame putas ir susmulkiname marmeladą maišytuvu.

6. Po to uogienę-džemą supilame į stiklainį ir uždarome.

7. Laikome sausoje ir tamsioje vietoje. Skanaus!


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: