Nevirta spanguolių uogienė

Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai


Nevirta spanguolių uogienė

Paskelbė:
17 Liepos 2022
Gaminu šia uogienę bene kiekvienais metais. Jei nerandu nusipirkti spanguolių, perku šaldytų bruknių. O išvis skaniausia sumaišyti spanguoles su bruknėmis.
Tokia uogienė yra žaliavalgiška (RAW vegan), itin skani, ne per saldi, nepaprastai tiks ant skrebučio arba avižinių dribsnių košės pusryčiams.
Pagaminimui reiks turėti didelę grūstuvę su piestele arba maisto procesorių. Gaminant skystesnę uogienę (su apelsinų arba citrinų sultimis) tinka ir blenderis. Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi 0,5 litro uogienės.



Ingredientai



  • spanguolės: 350 gramų (arba brukės; gali būti ir jų mišinys; tinka šviežios arba šaldytos)
  • kitos uogos: 300 gramų (tiks mėlynės, šilauogės, avietės, braškės - šviežios arba šaldytos)
  • cukrus: 150 gramų (180 ml arba 3/4 stiklinės)

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia visus ingredientus sumalkite maisto procesoriuje (ar grūstuvėje) iki vientisos masės.
2. Saukite steriliame indelyje, šaldytuve. Tinka vartoti 3 mėnesius, arba ilgiau, jei neskanausite aplaižytu šaukštu. Skanaus! :)
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: