Raudonųjų serbentų uogienė su bananais ir romu

Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai


Raudonųjų serbentų uogienė su bananais ir romu

Paskelbė:
27 Lapkričio 2022
Ši raudonųjų serbentų uogienė su bananais mūsų šeimai labai patiko. Tikiuosi, kad patiks ir Jums, todėl labai noriu pasidalinti receptu su visais. :)



Ingredientai


  • raudonieji serbentai: 500 gramų
  • bananai: 500 gramų
  • cukrus: 500 gramų
  • citrinos: 1
  • romas: 2 valgomųjų šaukštų


Recepto paruošimas



1. Pirmiausia serbentus perrinkite, nuplaukite ir nusausinkite.
2. Tada bananus supjaustykite nedideliais kubeliais.
3. Nutarkuokite citrinos žievelės geltonąją dalį, šiek tiek išspauskite sulčių, likusią dalį nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
4. Į puodą, kuriame virsite, sudėkite uogas, bananus, citriną ir sultis, užpilkite cukrumi ir palikite, kad pastovėtų bent kelias valandas arba per visą naktį.
5. Po to užkaiskite puodą, užvirkite ir, sumažinę kaitrą, vis pamaišydami, virkite maždaug pusvalandį.
6. Pabaigoje įpilkite du šaukštus romo, pavirkite dar maždaug 5-10 minučių.
7. Karštą uogienę išpilstykite į iškaitintus stiklainiukus, užsukite steriliais dangteliais ir apvertę palikite, kad pastovėtų kol atvės. Skanaukite! :)
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: