Raudonųjų serbentų uogienė su bananais ir romu
Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai
Ši raudonųjų serbentų uogienė su bananais mūsų šeimai labai patiko. Tikiuosi, kad patiks ir Jums, todėl labai noriu pasidalinti receptu su visais. :)
1. Pirmiausia serbentus perrinkite, nuplaukite ir nusausinkite.
2. Tada bananus supjaustykite nedideliais kubeliais.
3. Nutarkuokite citrinos žievelės geltonąją dalį, šiek tiek išspauskite sulčių, likusią dalį nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
4. Į puodą, kuriame virsite, sudėkite uogas, bananus, citriną ir sultis, užpilkite cukrumi ir palikite, kad pastovėtų bent kelias valandas arba per visą naktį.
5. Po to užkaiskite puodą, užvirkite ir, sumažinę kaitrą, vis pamaišydami, virkite maždaug pusvalandį.
6. Pabaigoje įpilkite du šaukštus romo, pavirkite dar maždaug 5-10 minučių.
7. Karštą uogienę išpilstykite į iškaitintus stiklainiukus, užsukite steriliais dangteliais ir apvertę palikite, kad pastovėtų kol atvės. Skanaukite! :)
Ingredientai
- raudonieji serbentai: 500 gramų
- bananai: 500 gramų
- cukrus: 500 gramų
- citrinos: 1
- romas: 2 valgomųjų šaukštų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia serbentus perrinkite, nuplaukite ir nusausinkite.
2. Tada bananus supjaustykite nedideliais kubeliais.
3. Nutarkuokite citrinos žievelės geltonąją dalį, šiek tiek išspauskite sulčių, likusią dalį nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
4. Į puodą, kuriame virsite, sudėkite uogas, bananus, citriną ir sultis, užpilkite cukrumi ir palikite, kad pastovėtų bent kelias valandas arba per visą naktį.
5. Po to užkaiskite puodą, užvirkite ir, sumažinę kaitrą, vis pamaišydami, virkite maždaug pusvalandį.
6. Pabaigoje įpilkite du šaukštus romo, pavirkite dar maždaug 5-10 minučių.
7. Karštą uogienę išpilstykite į iškaitintus stiklainiukus, užsukite steriliais dangteliais ir apvertę palikite, kad pastovėtų kol atvės. Skanaukite! :)
Greita slyvų uogienė kitaip
Juodųjų serbentų limonadas
PIENO KOKTEILIS SU BANANAIS, ŽEMĖS RIEŠUTŲ SVIESTU IR ŠOKOLADO GABALIUKAIS
Marinuoti baravykai žiemai
Raudonų serbentų pagardas
Virta veganiška avižinė košė su karamelizuotais bananais ir obuoliais
Nevirta braškių uogienė
Trupininis pyragas su raudonaisiais serbentais
Purūs varškėčiai su bananais
Marinuoti kelmučiai - grybai
Lašiša su ypatingu pagardu
Kriaušių kompotas žiemai su citrinomis
Paprasta ir skani voveraičių sriuba su ryžiais
Grybų sriuba su miežinėmis kruopomis
Draugystės pyragas su varške ir uogiene
Draugystės pyragas su varške ir uogiene
Bulvienė su džiovintais grybais
Greitai paruošiami lietiniai
Trapūs pyragėliai
Žali ukrainietiški barščiai
Kokteilis su kivi ir bananu
Kaimiška žuvienė su ryžiais
Purūs blynai su bananais ir cinamonu
Kieti - traškūs rauginti agurkai