Grybų padažas
Kategorija: Grybų patiekalai / Padažai, užpilai, pagardai
Autorius apie receptą: Skanus skanus, nebrangus ir toks vaiksyte kvepiantis. Ne grybų sezono metu gaminu jį su pievagrybiais, o vasarą darau su voveraitėmis ar ūmėdėmis ar baravykais - visiems grybams jis labai tinka. Jeigu norite daugiau skonių, vietoje vandens padažui galima naudoti sultinį arba pieną. Jeigu neturite šviežių žalumynų, įberkite džiovintų (tik berkite tada juos anksčiau, drauge su grybais) arba įdėkite žiupsnelį malto muskato - irgi labai tinka ir suteikia gerą subtilų poskonį.
INGREDIENTAI:
PORCIJŲ SKAIČIUS: 6
1.
Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite aliejuje (arba ant sviesto) iki bus gražiai auksinės spalvos.
2.
Sudėkite švariai nuplautus ir nuvalytus grybus (jei dideli, prieš tai supjaustykite į kelias dalis), ir kepkite, kol nebeliks skysčio nuo grybų.
3.
Suberkite miltus ir pakepkite iki jie bus auksinės spalvos.
4.
Supilkite pusę stiklinės vandens (arba sultinio ar pieno), įberkite pipirų, druskos, žalumynų (dėjau krapų ir petražolių) ir troškinkite kelias minutes ant silpnos ugnies.
5.
Tada sudėkite grietinę, išmaišykite, dar apie minutę pakaitinkite (nebeužvirinkite) ir palikite 10 minučių pastovėti.
INGREDIENTAI:
PORCIJŲ SKAIČIUS: 6
200 gramų | pievagrybių (arba apvirtų miško grybų) |
0.5 stiklinės | vandens (arba sultinio ar pieno) |
1 vienetas | svogūnų |
1 šaukštas | miltų |
1 šaukštas | grietinės |
pagal skonį | druskos |
šiek tiek | aliejaus (arba sviesto) |
šiek tiek | pipirų |
šiek tiek | žalumynų |
1.
Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite aliejuje (arba ant sviesto) iki bus gražiai auksinės spalvos.
2.
Sudėkite švariai nuplautus ir nuvalytus grybus (jei dideli, prieš tai supjaustykite į kelias dalis), ir kepkite, kol nebeliks skysčio nuo grybų.
3.
Suberkite miltus ir pakepkite iki jie bus auksinės spalvos.
4.
Supilkite pusę stiklinės vandens (arba sultinio ar pieno), įberkite pipirų, druskos, žalumynų (dėjau krapų ir petražolių) ir troškinkite kelias minutes ant silpnos ugnies.
5.
Tada sudėkite grietinę, išmaišykite, dar apie minutę pakaitinkite (nebeužvirinkite) ir palikite 10 minučių pastovėti.
Kiaušinius dažome natūraliai
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Baltas padažas kotletams
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Kuskusas su miško grybais
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU PUPELĖMIS IR DŽIOVINTAIS BARAVYKAIS
Keptų morkų mišrainė su voveraitėmis - privalo būti ant Kūčių stalo!
Laikantis šių nesudėtingų taisyklių orchidėjos džiugins gausiais žiedais
SRIUBA SU VOVERAITĖMIS IR RYŽIAIS
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU FRIKADELĖMIS IR BARAVYKAIS
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
Vištienos šaltiena su daržovėmis.
Šniceliai su balta duona ir padažu
Virtų bulvių blyneliai su daržovėmis
ANTIENOS ARBA VIŠTIENOS ZRAZAI SU DARŽOVIŲ ĮDARU
Naudingi patarimai apie daržoves
MAMOS BULVINIAI RAGELIAI SU GRYBAIS
Vištienos kepsnys su sūriu „Žalgiris“, vyšniniais pomidorais ir baziliku
Su voveraitėmis troškintas triušis
Silkė su grybais ir pupelėmis - receptas plinta kaip virusas
Šašlykai greituoju būdu..
Šventėms – tortas „Snickers“
Pica su voveraitėmis
Tyrė, kokių vištų kiaušiniai naudingiausi: išvados nustebins