Grybų padažas

Kategorija: Grybų patiekalai / Padažai, užpilai, pagardai


Grybų padažas

Paskelbė:
28 Kovo 2019
Autorius apie receptą: Skanus skanus, nebrangus ir toks vaiksyte kvepiantis. Ne grybų sezono metu gaminu jį su pievagrybiais, o vasarą darau su voveraitėmis ar ūmėdėmis ar baravykais - visiems grybams jis labai tinka. Jeigu norite daugiau skonių, vietoje vandens padažui galima naudoti sultinį arba pieną. Jeigu neturite šviežių žalumynų, įberkite džiovintų (tik berkite tada juos anksčiau, drauge su grybais) arba įdėkite žiupsnelį malto muskato - irgi labai tinka ir suteikia gerą subtilų poskonį.

INGREDIENTAI:
 PORCIJŲ SKAIČIUS: 6

200 gramųpievagrybių (arba apvirtų miško grybų)
0.5 stiklinėsvandens (arba sultinio ar pieno)
1 vienetassvogūnų
1 šaukštasmiltų
1 šaukštasgrietinės
pagal skonįdruskos
šiek tiekaliejaus (arba sviesto)
šiek tiekpipirų
šiek tiekžalumynų

1.
Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite aliejuje (arba ant sviesto) iki bus gražiai auksinės spalvos.

2.
Sudėkite švariai nuplautus ir nuvalytus grybus (jei dideli, prieš tai supjaustykite į kelias dalis), ir kepkite, kol nebeliks skysčio nuo grybų.

3.
Suberkite miltus ir pakepkite iki jie bus auksinės spalvos.

4.
Supilkite pusę stiklinės vandens (arba sultinio ar pieno), įberkite pipirų, druskos, žalumynų (dėjau krapų ir petražolių) ir troškinkite kelias minutes ant silpnos ugnies.

5.
Tada sudėkite grietinę, išmaišykite, dar apie minutę pakaitinkite (nebeužvirinkite) ir palikite 10 minučių pastovėti.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
20 MIN.     Šaltinis: