Klasikinis picų padažas Marinara
Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai
Iš nurodytų ingredientų kiekio gaunasi padažo, kurio užtenka 4 mažoms arba 2 didelėms picoms.
1. Patarimas: Jei norite, kad česnakas būtų juntamas labiau, susmulkintas skilteles suberkite jau baigdami gaminti padažą.
2. Puode storu dugnu įkaitinkite aliejų, truputį apkepinkite susmulkintą svogūną ir česnako skilteles. Šviežių pomidorų odelę įpjaukite kryžmai ir juos trumpam panardinkite į verdantį vandenį.
3. Nuvarvinkite skystį, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite. Jei renkatės konservuotus pomidorus, juos susmulkinkite.
4. Pomidorų masę pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis (šviežias berkite tik baigdami gaminti), uždenkite ir pavirkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių.
5. Jei yra didelių pomidorų gabalėlių, padažą sutrinkite trintuvu. Pagardinkite druska, cukrumi ir juodaisiais pipirais. Suberkite šviežias prieskonines žoleles.
Ingredientai
- alyvuogių aliejus: 3 šaukštai
- raudonieji svogūnai: 1
- Česnakai: 2 skiltelės
- pomidorai: 400 g (švieži) arba konservuoti pomidorai be odelių savose sultyse
- raudonėliai arba bazilikai: 1 šaukštelis džiovintų (arba 2 šaukštai šviežiai susmulkintų)
- druska: ½ šaukštelio
- cukrus: 1 šaukštelis
- juodieji pipirai (pagal skonį)
Recepto paruošimas
1. Patarimas: Jei norite, kad česnakas būtų juntamas labiau, susmulkintas skilteles suberkite jau baigdami gaminti padažą.
2. Puode storu dugnu įkaitinkite aliejų, truputį apkepinkite susmulkintą svogūną ir česnako skilteles. Šviežių pomidorų odelę įpjaukite kryžmai ir juos trumpam panardinkite į verdantį vandenį.
3. Nuvarvinkite skystį, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite. Jei renkatės konservuotus pomidorus, juos susmulkinkite.
4. Pomidorų masę pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis (šviežias berkite tik baigdami gaminti), uždenkite ir pavirkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių.
5. Jei yra didelių pomidorų gabalėlių, padažą sutrinkite trintuvu. Pagardinkite druska, cukrumi ir juodaisiais pipirais. Suberkite šviežias prieskonines žoleles.
Raktažodžiai:
padazas, picos padazas, marinara, svogunai, alyvuogiu aliejus, raudoneliai, bazilikai, pomidorai, druska, cukrus, pipirai, juodieji pipirai
Pomidorų sriuba su kukulaičiais
Makaronų pica
Makaronų apkepas su daržovėmis
čili sriuba / troškinys su faršu
Baltas padažas kotletams
Itališka peperonata
Baklažanų apkepas
Skaniausia užkanda iš pomidorų
Troškinti kalakutienos faršo kukuliai pievagrybių ir grietinėlės padaže
Kiniškos sojų varškės salotos
Užkandėlė su pomidorais
Makaronų kriauklelės, įdarytos faršu
Vištienos kebabas
MAKARONAI SU RŪKYTA VIŠTIENA, BROKOLIAIS IR POMIDORŲ PASTA
Risotto (ryžių rizotas)
Pica su voveraitėmis
Tikras vengriškas jautienos guliašas
Vytaro Radzevičiaus žuvienė „iš galvos“
Graikiškos salotos
Turkiška lęšių ir ryžių sriuba
Makaronai su grybais
Balandėliai su faršu be ryžių su džiovintų baravykų padažu
Pyragėliai su grybais
Pica su mocarela ir pomidorais