Raudonasis picos pado padažas
Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai
"Primer'iu" aš jį pavadinau todėl, kad šis žodis geriausiai tinka apibūdinti šio padažo paskirtį ir svarbą. Jis idealiai sudrėkiną padą (kaip suprantame šiuo padažu padas yra aptepamas, jis nėra skirtas pilti ant picos įdaro), neleidžia jam išdžiūti, o jį gaminant visa virtuvė pakvimpa tikra Italija. Beje, noriu pasigirti, kad šį receptą ir sužinojau būtent iš vieno italo.
1. Pirmiausia trintuvu sutrinkite konservuotus pomidorus.
2. Tada česnakus susmulkinkite peiliu ir šiek tiek pakepinkite alyvuogių aliejuje, kol česnakai pradeda skleisti savo nuostabų aromatą.
3. Tuomet ant česnakų supilkite pomidorų tyrę, įberkite po pusę arbatinio šaukštelio visų rūšių žolelių, įberkite druskos, pipirų ir vieną nekupiną arbatinį šaukštelį cukraus.
4. Uždenkite keptuvę dangčiu ir ant mažos kaitros paliekite troškintis maždaug 10 minučių.
5. Masei sutirštėjus įpilkite vieną šaukštą balzaminio acto ir išmaišykite.
6. Uždenkite dangtį ir dar leiskite viskam susistovėti.
7. Po to padažą krėskite tiesiai ant iškočioto picos pado taip, kad viskas dailiai pasidengtų, žinoma, nepamirštame suvilgyti ir kraštelių. Kai padažas savo vietoje, pradėkite kurti savo norimą picą. Skanaus!
Ingredientai
- savo sultyse konservuoti pomidorai: 0,5 litro
- česnakas: 4 skiltelių
- džiovintas bazilikas
- raudonėlis
- mairūnas
- druska
- juodieji pipirai
- cukrus
- balzaminis actas
- alyvuogių aliejus (kepimui)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia trintuvu sutrinkite konservuotus pomidorus.
2. Tada česnakus susmulkinkite peiliu ir šiek tiek pakepinkite alyvuogių aliejuje, kol česnakai pradeda skleisti savo nuostabų aromatą.
3. Tuomet ant česnakų supilkite pomidorų tyrę, įberkite po pusę arbatinio šaukštelio visų rūšių žolelių, įberkite druskos, pipirų ir vieną nekupiną arbatinį šaukštelį cukraus.
4. Uždenkite keptuvę dangčiu ir ant mažos kaitros paliekite troškintis maždaug 10 minučių.
5. Masei sutirštėjus įpilkite vieną šaukštą balzaminio acto ir išmaišykite.
6. Uždenkite dangtį ir dar leiskite viskam susistovėti.
7. Po to padažą krėskite tiesiai ant iškočioto picos pado taip, kad viskas dailiai pasidengtų, žinoma, nepamirštame suvilgyti ir kraštelių. Kai padažas savo vietoje, pradėkite kurti savo norimą picą. Skanaus!
Raktažodžiai:
pomidorai, cesnakas, bazilikas, raudonelis, mairunas, druska, cukrus, balzaminis actas
Raudonas picos padažas
Sicilijos pica
Pica kepta kepsninėje
Mielinis picos padas
Orkaitėje kepti makaronai su mėsos įdaru
Tikra tradicinė itališka pica su kaparėliais ir mocarelos sūriu
Klasikinis picų padažas Marinara
Pica „Porkie“
LENGVAS PICOS PADAŽAS
Storapadė pica su špinatais, sūriu ir kumpiu
Chicago Deep Dish Pizza - vegetariška gili storapadė pica be mėsos
Pica capricciosa su kumpiu, pievagrybiais, artišokais, alyvuogėmis ir sūriu
Pica su balzamine vištiena
Mini picos iš riestainių
Kiaušinių pagrindo keto pica su sūriu ir saliamiu
Plonos picos padas pagal virtuvės mitų griovėjus
Pasta - makaronai su burata ir pomidorais
Picos padažas - man pats nerealiausias (tinka ir kebabams)
Bemielės tešlos pica
Mini pusryčių picos
Perlenkta pica
Veganiški Penne Rigate makaronai su šviežių pomidorų padažu
Čiki veganiška pica su saldžiųjų bulvių pagrindu, avokadais ir alyvuogėmis
Pica su rūkyta lašiša ir pomidorais