Cezario salotų padažas su majonezu ir garstyčiomis
Kategorija: Padažų, užpilų, pagardų receptai / Salotų, mišrainių receptai

Šių mano "Cezario" salotų pagrindinis akcentas - majonezinis padažas, kurio receptą nusižiūrėjau pas draugę. Žinau, kad įprastai jis turėtų būti ruošiamas su kiaušiniu, bet šis variantas daug paprastesnis, su majonezu. Tačiau tikrai labai gardus!
Cezario salotas aš įprastai gaminu su vištiena, bet idealiai tinka jautiena, lašiša arba galima skanauti visai be mėsos.
1. Pirmiausia vištienos krūtinėlę perpjaukite perpus, pabarstykite druska ir pipirais.
2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus.
3. Kepkite vištieną keptuvėje, kol iškeps. Neperkepkite, kad netaptų sausa. Iškepusią vištieną supjaustykite arba suplėšykite rankomis juostelėmis.
4. Ruoškite skrebučius: Čiabatą supjaustykite kubeliais ir apkepkite arba sausoje keptuvėje, arba orkaitėje, įjungę grilio funkciją (180 laipsnių).
5. Paruoškite padažą: Sumaišykite visus nurodytus ingredientus tarpusavyje. Paragaukite, ar pagal skonį nieko netrūksta.
6. Į lėkštę dėkite plėšytas romanines salotas, perpus perpjautus vyšninius pomidoriukus, barstykite tarkuotą sūrį, dėkite sūrio juosteles ir vištieną. Apšlakstykite pasiruoštu majoneziniu padažu ir dėkite skrebučius. Patiekite ir skanaukite!
Cezario salotas aš įprastai gaminu su vištiena, bet idealiai tinka jautiena, lašiša arba galima skanauti visai be mėsos.
Ingredientai
- Cezario salotoms:
- plėšytos romaninės salotos: 2 saujų (jeigu neturite, tinka ir ledinės arba kitos)
- vyšniniai pomidoriukai: ~7-8
- plonos parmezano juostelės: 1
- smulkiai tarkuotas parmezanas: 1 valgomojo šaukšto
- čiabata: 2 riekelių
- vištienos krūtinėlės: 1
- druska
- pipirai
- Cezario salotų padažui:
- majonezas: 2 valgomųjų šaukštų
- garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
- vanduo: 1 valgomojo šaukšto
- citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
- baltojo vyno actas: 1 valgomojo šaukšto
- Vorčesterio padažas: 1 valgomojo šaukšto
- česnakas: ~1-2 skiltelių (arba pagal skonį)
- tarkuotas parmezanas: 1 valgomojo šaukšto
- ančiuviai: 3-4
- druska
- pipirai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia vištienos krūtinėlę perpjaukite perpus, pabarstykite druska ir pipirais.
2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus.
3. Kepkite vištieną keptuvėje, kol iškeps. Neperkepkite, kad netaptų sausa. Iškepusią vištieną supjaustykite arba suplėšykite rankomis juostelėmis.
4. Ruoškite skrebučius: Čiabatą supjaustykite kubeliais ir apkepkite arba sausoje keptuvėje, arba orkaitėje, įjungę grilio funkciją (180 laipsnių).
5. Paruoškite padažą: Sumaišykite visus nurodytus ingredientus tarpusavyje. Paragaukite, ar pagal skonį nieko netrūksta.
6. Į lėkštę dėkite plėšytas romanines salotas, perpus perpjautus vyšninius pomidoriukus, barstykite tarkuotą sūrį, dėkite sūrio juosteles ir vištieną. Apšlakstykite pasiruoštu majoneziniu padažu ir dėkite skrebučius. Patiekite ir skanaukite!
Patiko receptas? Pasidalink!
Raktažodžiai:
salotos, cezario salotos, pomidorai, vistiena, viestienos krutinele, ciabata, druska, pipirai, majonezas, garstycios, actas, anciuviai, parmezanas, vorcesterio padazas
Panašūs receptai

TRADICINĖS CEZARIO SALOTOS BE MĖSOS

Cezario salotos su vištiena

Cezario salotos su kalakutiena

Cezario salotos su krevetėmis, skrebučiais ir parmezano sūriu

GARSTYČIŲ IR PARMEZANO PADAŽAS SALOTOMS

SALOTOS SU FETA SŪRIU

Gaivios salotos su feta sūriu ir pomidorais

Cezario salotos su krevetėmis

Medaus ir garstyčių padažas salotoms

ČESNAKINIS PADAŽAS SALOTOMS IR NE TIK

Gurmaniškos prancūziškos salotos su vištiena, vynuogėmis, ananasais ir sūriu

Kažkas naujo: Vištienos salotos su mėtomis ir agurkais