Kiaušinio, šprotų ir pomidorų užtepėlė

Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai


Kiaušinio, šprotų ir pomidorų užtepėlė

Paskelbė:
03 Rugpjūčio 2022
Tai dar viena paprasta ir labai gardi idėja pusryčiams. Prisimenu savo vaikystę, kai mano močiutė atidarydavo šprotų skardinę, imdavo šviesią duona ir ant jos užsitepdavo permatomą (tiesiogine ta žodžio prasme) sluoksnį sviesto bei užsidėdavo porą žuvelių. Sukyla nostalgija. Tą jausmą prisimindama, rekomenduoju vieną iš variacijų su šprotais. Niekada nenuvilia. :)



Ingredientai



  • kiaušiniai: 2
  • šprotai aliejuje: 1 skardinės (250 gramų)
  • pomidorai: 1
  • kaparėliai: 2 šaukštelių
  • majonezas: 2 šaukštų (arba alyvuogių aliejaus šlakelis)
  • šviežiai malti pipirai
  • šviesi duona (tinkama skrudinimui)
  • agurkai (papuošimui)

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia kiaušinius dėkite virti ir virkite maždaug 3 minutes. Geriausia, jeigu trynys dar išlieka skystas.
2. Tada į dubenėlį iškratykite šprotus ir juos susmulkinkite šakute.
3. Tuomet supjaustykite kubeliais pomidorą. Virto kiaušinio baltymus supjaustykite kubeliais, o skystą trynį šaukštu sudėkite į šprotų masę.
4. Paskrudinkite duoną.
5. Po to į dubenėlį su šprotais dėkite, susmulkintą pomidorą, kaparėlius, mėgstamą majonezą, pipirus ir viską išmaišykite.
6. Masę tepkite ant skrebučio ir papuoškite agurko griežinėliu. Tai tikrai sotūs ir skanūs pusryčiai gerai nuotaikai palaikyti. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: