Kietojo sūrio užtepėlė keptai duonai
Kategorija: Padažų, užpilų, pagardų receptai

Kartas nuo karto būna tokių, kai labai prisireikia greitai pagaminamo, labai skanaus ir sugebančio nustebinti patiekalo, lengvo užkandžio alkiui numalšinti arba draugus ar kolegas pavaišinti. Išeitis visada yra - namuose pagaminta kreminė kietojo sūrio užtepėlė, kuri idealiai tinka prie keptos duonos. Pamėginkite, tikrai neliksite nusivylę šiuo savo pasirinkimu! :)
1. Pirmiausia juodos duonos riekeles supjaustome maždaug piršto storio "šiaudeliais".
2. Supjaustytą duoną sudedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 4-6 minutes arba tol, kol apskrunda.
3. Morkas supjaustome į keturias dalis, svogūnų laiškus skersai į 3-4 dalis.
4. Pusę turimų ridikėlių supjaustome smulkiai, likusius perpjauname perpus arba išvis nepjaustome.
5. Tada visus ingredientus skirtus užtepėlei sutriname trintuvu arba smulkintuvu iki vientisos konsistencijos.
6. Pasiruoštą užtepėlę sudedame į pasirinktą dubenėlį, ant užtepėlės dedame smulkiai supjaustytus ridikėlius ir patiekiame kartu su kepta duona, ridikėliais, svogūnų laiškais arba savo mėgstamomis daržovėmis. Skanaus!
Ingredientai
- juoda duona: 2-3 riekelių
- morkos: 1 (nedidelės)
- svogūnų laiškai: ryšulėlio
- ridikėliai: 5-6
- Užtepėlei:
- graikiškas jogurtas: 1-2 kupinų valgomųjų šaukštų
- majonezas: 1-2 kupinų valgomųjų šaukštų
- česnako granulės: 0,5 arbatinio šaukštelio
- svogūnų granulės: 1 arbatinio šaukštelio
- prinokę avokadai: 1 (išskobiame)
- citrinos žievelė: iš 1 vnt. (nedidelės citrinos)
- kalendra: nedidelio ryšulėlio
- tarkuotas kietasis parmezano sūris: 2-3 valgomųjų šaukštų
- druska: žiupsnelio
- pipirai: žiupsnelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia juodos duonos riekeles supjaustome maždaug piršto storio "šiaudeliais".
2. Supjaustytą duoną sudedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 4-6 minutes arba tol, kol apskrunda.
3. Morkas supjaustome į keturias dalis, svogūnų laiškus skersai į 3-4 dalis.
4. Pusę turimų ridikėlių supjaustome smulkiai, likusius perpjauname perpus arba išvis nepjaustome.
5. Tada visus ingredientus skirtus užtepėlei sutriname trintuvu arba smulkintuvu iki vientisos konsistencijos.
6. Pasiruoštą užtepėlę sudedame į pasirinktą dubenėlį, ant užtepėlės dedame smulkiai supjaustytus ridikėlius ir patiekiame kartu su kepta duona, ridikėliais, svogūnų laiškais arba savo mėgstamomis daržovėmis. Skanaus!
Patiko receptas? Pasidalink!
Raktažodžiai:
duona, juoda duona, morkos, svogunu laiskai, ridikeliai, uztpele, surio uztepele, graikiskas jogurtas, jogurtas, majonezas, avokadai, kalendra, parmezano suris, druska, pipirai
Panašūs receptai

Kietojo sūrio užtepėlė keptai duonai

Kreminė avokado užtepėlė su jogurtu ir česnaku

PADAŽAS IR UŽTEPĖLĖ SU AVOKADU

Tuno užtepėlė su konservuotais kukurūzais, agurkais ir alyvuogėmis

Užtepėlė su lašiša

Rūkytos lašišos ir anakardžių užtepėlė

Gaivi varškės ir krabų lazdelių užtepėlė - užkandėlė

Šilta špinatų maskarponės užtepėlė

Rūkytos vištienos ir morkų užtepėlė

Pikantiška užtepėlė iš kiaušinių, sūrio ir majonezo, prie keptos duonos

Česnakinė morkų užtepėlė su sūriu ir rūkyta kiauliena, keptai duonai

Virtų pupelių užtepėlė