Rūkytos vištienos ir morkų užtepėlė
Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai / Užkandžiai
Ganėtinai greitai pagaminama morkų ir vištienos užtepėlė. Net pati nesitikėjau, kad bus taip skanu. Aš ją gaminau be majonezo ir viskas pavyko, bet jei norisi galite ir juo pagardinti arba majonezu pakeisti kreminį sūrį.
Papildomai, jeigu norisi, šią užtepėlę galima paskaninti svogūnų laiškais, krapais arba mėgiamais. prieskoniais.
Jei esate aštresnių patiekalų ir užkandžių mėgėjas, tai galite pagardinti aitriosios paprikos milteliais.
Labai skanu patiekti ant skrudintos baltos duonos arba patiekti su šviežiomis pjaustytomis daržovėmis, pvz. morkomis.
Papildomai, jeigu norisi, šią užtepėlę galima paskaninti svogūnų laiškais, krapais arba mėgiamais. prieskoniais.
Jei esate aštresnių patiekalų ir užkandžių mėgėjas, tai galite pagardinti aitriosios paprikos milteliais.
Labai skanu patiekti ant skrudintos baltos duonos arba patiekti su šviežiomis pjaustytomis daržovėmis, pvz. morkomis.
Ingredientai
- rūkyta vištienos filė: ~500 gramų (tinka ir virta vištiena)
- morkos: 2 vidutinio dydžio (išvirtos)
- kreminis sūris: 120 gramų (galima pakeisti mėgstamu majonezu)
- česnakas: 6 skiltelių
- druska
- malti juodieji pipirai
- Patiekimui (pasirinktinai):
- skrudinta balta duona
- šviežios daržovės
Recepto paruošimas
- 1. Pirmiausia morkas išverdame (aš gaminau didesniam gimtadieniui, tai gaminau iš dvigubos normos, tad morkų nuotraukoje gali matyti daugiau).
- 2. Per tą laiką, rūkytą vištieną supjaustome nedideliais gabaliukais.
- 3. Po to išvirtas morkas supjaustome vidutinio dydžio kubeliais.
- 4. Tada sudedame morkas ir vištieną į dubenį bei susmulkiname elektriniu smulkintuvu iki norimos konsistencijos.
- 5. Tuomet į dubenį su susmulkinta vištiena ir morkomis įdedame kreminio sūrio, pabarstome druska bei pipirais, įspaudžiame česnako ir labai gerai permaišome.
- 6. Jei patieksime su duona, tai baltos duonos riekeles paskrudiname sausoje keptuvėje iš abiejų pusių arba duonos skrudintuvu, tepame paruoštos užtepėlės ir skanaujame!
- 7. Jei patieksime su šviežiomis daržovėmis, tai sudedame į indelį, patiekiame kartu su daržovėmis ir valgome kabindami iš indelio! Labai skanu abiem atvejais. :)
Kiaušinius dažome natūraliai
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Nerealiai skani Kūčių silkė su morkomis, svogūnais ir razinomis
Virtų kiaušinių dieta: per 2 savaites numeskite iki 11 kilogramų!
Ką daryti, jei norite per savaitę numesti iki 8 kilogramų?
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Šventėms – tortas „Snickers“
Šniceliai su balta duona ir padažu
Ko negalima ir ką reikia daryti per savo gimimo dieną?
Kepenėlių salotos su daržovėmis
GUACAMOLE (GVAKAMOLĖ) | PADAŽAS
Kopūstų blyneliai
Latviškas juodos duonos desertas
Vištienos šaltiena su daržovėmis.
Panini sumuštinis su vištiena
GRIKIŲ KEPSNELIAI (KOTLETAI)
Sveiko gyvenimo receptas: Norint pasitikrinti skydliaukę, reikalingas tik termometras!
Keptos bulvės ispaniškai (Patatas Bravas)
Lašišos sriuba arba thai vaikams
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
Vištienos kepsnys su sūriu „Žalgiris“, vyšniniais pomidorais ir baziliku
DARŽOVIŲ APKEPAS SU ŠVIEŽIOMIS BULVĖMIS IR ANTIENA (ARBA VIŠTIENA) ORKAITĖJE
KREVETĖMIS ĮDARYTI PIEVAGRYBIAI
PADAŽAS IR UŽTEPĖLĖ SU AVOKADU