Rūkytos vištienos ir morkų užtepėlė

Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai / Užkandžiai


Rūkytos vištienos ir morkų užtepėlė

Paskelbė:
11 Gruodžio 2020
Ganėtinai greitai pagaminama morkų ir vištienos užtepėlė. Net pati nesitikėjau, kad bus taip skanu. Aš ją gaminau be majonezo ir viskas pavyko, bet jei norisi galite ir juo pagardinti arba majonezu pakeisti kreminį sūrį.

Papildomai, jeigu norisi, šią užtepėlę galima paskaninti svogūnų laiškais, krapais arba mėgiamais. prieskoniais.

Jei esate aštresnių patiekalų ir užkandžių mėgėjas, tai galite pagardinti aitriosios paprikos milteliais.

Labai skanu patiekti ant skrudintos baltos duonos arba patiekti su šviežiomis pjaustytomis daržovėmis, pvz. morkomis.

Ingredientai


    • rūkyta vištienos filė: ~500 gramų (tinka ir virta vištiena)
    • morkos: 2 vidutinio dydžio (išvirtos)
    • kreminis sūris: 120 gramų (galima pakeisti mėgstamu majonezu)
    • česnakas: 6 skiltelių
    • druska
    • malti juodieji pipirai
  • Patiekimui (pasirinktinai):
    • skrudinta balta duona
    • šviežios daržovės

  1. Recepto paruošimas

  2. 1. Pirmiausia morkas išverdame (aš gaminau didesniam gimtadieniui, tai gaminau iš dvigubos normos, tad morkų nuotraukoje gali matyti daugiau).
  3. 2. Per tą laiką, rūkytą vištieną supjaustome nedideliais gabaliukais.
  4. 3. Po to išvirtas morkas supjaustome vidutinio dydžio kubeliais.
  5. 4. Tada sudedame morkas ir vištieną į dubenį bei susmulkiname elektriniu smulkintuvu iki norimos konsistencijos.
  6. 5. Tuomet į dubenį su susmulkinta vištiena ir morkomis įdedame kreminio sūrio, pabarstome druska bei pipirais, įspaudžiame česnako ir labai gerai permaišome.
  7. 6. Jei patieksime su duona, tai baltos duonos riekeles paskrudiname sausoje keptuvėje iš abiejų pusių arba duonos skrudintuvu, tepame paruoštos užtepėlės ir skanaujame!
  8. 7. Jei patieksime su šviežiomis daržovėmis, tai sudedame į indelį, patiekiame kartu su daržovėmis ir valgome kabindami iš indelio! Labai skanu abiem atvejais. :)
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: