Kreminė avokado užtepėlė su jogurtu ir česnaku
Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai
Žalia, visur labai žalia. Jeigu daugeliui ši spalva Lietuvoje asocijuojasi su viena krepšiniu, o tiksliau su viena komanda, tai aš šį kartą noriu pakalbėti apie avokadus. O tiksliau patarti tiems, kas pritrūko idėjų, ką iš jo galima pagaminti. Šiandien pasiūlysiu pasiruošti kreminę avokado užtepėlę su jogurtu bei česnaku. Ji paruošiama labai greitai ir gali tapti nuostabiu užkandžiu. Toks užkandis kiek primena gvakamolę, bet gaunasi švelnesnis ir kremiškesnis. Man jis taip pat labai tinka kaip padažas prie kukurūzinių tortilijų.
1. Pirmiausia avokadą perpjauname perpus ir "nukauliname".
2. Tuomet išimame avokado minkštimą.
3. Tuomet avokadą, česnaką, jogurtą ir prieskonius sudedame į dubenį, įpilame žaliosios citrinos sulčių ir viską susmulkiname elektriniu trintuvu iki kreminės masės.
4. Tada pagal savo skonį, įberiame druskos ir juodųjų grūstų pipirų. Patiekiame ir skanaujame!
5. Patarimas: Gamindami jogurtą stengiamės pasirinkti kuo riebesnį ir tirštesnį, o žoleles galima pakeisti savo mėgstamomis, pavyzdžiui nuostabiai tinka šviežia kalendra.
Ingredientai
- gerai prinokę avokadai: 1
- graikiškas jogurtas: 0,5 puodelio
- česnakas: 1 skiltelės
- žaliosios citrinos sultys: 1,5 valgomojo šaukšto
- maltas kuminas: 0,5 arbatinio šaukštelio
- šviežios arba džiovintos petražolės: 1 arbatinio šaukštelio
- švieži arba džiovinti krapai: 1 arbatinio šaukštelio
- druska
- juodieji pipirai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia avokadą perpjauname perpus ir "nukauliname".
2. Tuomet išimame avokado minkštimą.
3. Tuomet avokadą, česnaką, jogurtą ir prieskonius sudedame į dubenį, įpilame žaliosios citrinos sulčių ir viską susmulkiname elektriniu trintuvu iki kreminės masės.
4. Tada pagal savo skonį, įberiame druskos ir juodųjų grūstų pipirų. Patiekiame ir skanaujame!
5. Patarimas: Gamindami jogurtą stengiamės pasirinkti kuo riebesnį ir tirštesnį, o žoleles galima pakeisti savo mėgstamomis, pavyzdžiui nuostabiai tinka šviežia kalendra.
Raktažodžiai:
avokadai, jogurtas, graikiskas jogurtas, cesnakas, zalioji citrina, kuminas, petrazoles, krapai, druska, juodieji pipirai, uztepele, avokado uztepele, sviezi krapai, dziovinti krapai
Avokadų padažas - gvakamolė
GUACAMOLE (GVAKAMOLĖ) | PADAŽAS
Silkės užkandukai su avokadu ant krekerių
šokolado ir avokado triufeliai
Sumuštiniai su kiaušiniu ir ridikėliais
Avokade keptas kiaušinis
PADAŽAS IR UŽTEPĖLĖ SU AVOKADU
Greita užtepėlė su rūkyta skumbre ir ikrais
Silkės salotos/mišrainė su obuoliais ir avokadais
Sveika avinžirnių užtepėlė su ciberžole (humusas)
Baravykų sviestas - užtepėlė su čiobreliu
Greitai pagaminama veganiška kreminė žiedinių kopūstų ir obuolių sriuba
Virtų pupelių užtepėlė
Šokoladiniai avokado saldainiai – ypatingo skonio
Tzadziki padažas. pagardas prie mėsos, žuvies
Padažas: Gvakamolė
Burrito bowl - ryžiai su kepta kalakutiena ir pupelėmis
Užkandžiai su pomidorais ir fetos sūrio užtepėle
Sūrio užkandžių rutuliukai su vynuoge
Rūkytos lašišos ir anakardžių užtepėlė
Ravioli padažas iš sviesto
Morkų ir silkės užtepėlė
Morkų ir silkės užtepėlė (arba įdaras šaukšteliams ar krepšeliams)
Rūkytos vištienos ir morkų užtepėlė