Kreminė avokado užtepėlė su jogurtu ir česnaku

Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai


Kreminė avokado užtepėlė su jogurtu ir česnaku

Paskelbė:
20 Geg. 2022
Žalia, visur labai žalia. Jeigu daugeliui ši spalva Lietuvoje asocijuojasi su viena krepšiniu, o tiksliau su viena komanda, tai aš šį kartą noriu pakalbėti apie avokadus. O tiksliau patarti tiems, kas pritrūko idėjų, ką iš jo galima pagaminti. Šiandien pasiūlysiu pasiruošti kreminę avokado užtepėlę su jogurtu bei česnaku. Ji paruošiama labai greitai ir gali tapti nuostabiu užkandžiu. Toks užkandis kiek primena gvakamolę, bet gaunasi švelnesnis ir kremiškesnis. Man jis taip pat labai tinka kaip padažas prie kukurūzinių tortilijų.


Ingredientai



  • gerai prinokę avokadai: 1
  • graikiškas jogurtas: 0,5 puodelio
  • česnakas: 1 skiltelės
  • žaliosios citrinos sultys: 1,5 valgomojo šaukšto
  • maltas kuminas: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • šviežios arba džiovintos petražolės: 1 arbatinio šaukštelio
  • švieži arba džiovinti krapai: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska
  • juodieji pipirai

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia avokadą perpjauname perpus ir "nukauliname".
2. Tuomet išimame avokado minkštimą.
3. Tuomet avokadą, česnaką, jogurtą ir prieskonius sudedame į dubenį, įpilame žaliosios citrinos sulčių ir viską susmulkiname elektriniu trintuvu iki kreminės masės.
4. Tada pagal savo skonį, įberiame druskos ir juodųjų grūstų pipirų. Patiekiame ir skanaujame!
5. Patarimas: Gamindami jogurtą stengiamės pasirinkti kuo riebesnį ir tirštesnį, o žoleles galima pakeisti savo mėgstamomis, pavyzdžiui nuostabiai tinka šviežia kalendra.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: