Džiovintų grybų užtepėlė - paštetas

Kategorija: Grybų patiekalai / Padažai, užpilai, pagardai


Džiovintų grybų užtepėlė - paštetas

Paskelbė:
30 Kovo 2022
Džiovintų grybų užtepėlė arba paštetas (kaip Jums labiau priimtina, taip ir vadinkite) - gaunasi intensyvaus ir neapsakomai skanaus skonio. Itin skanu užsitepti ant duonos ar batono, naudoti kaip padažą prie makaronų, bulvių, kepsnio, kiaušinių, pagardinti ja košes, troškinius bei sriubas.



Ingredientai



  • džiovinti grybai: 50 gramų (tiks baravykai, šilbaravykiai, kazlėkai, makavykai, raudonviršiai arba grybų mišinys)
  • rudieji pievagrybiai: 250 gramų
  • maskarponė: 250 gramų
  • šalotiniai svogūnai: 3
  • česnakas: 3 skiltelių
  • lydytas sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
  • baltojo vyno actas: 0,5 valgomojo šaukšto
  • druska
  • šviežiai malti pipirai


  • Viršui:
    • lydytas sviestas: 100 gramų
    • raudonieji pipirai
    • šalavijas arba čiobrelis


Recepto paruošimas



1. Pirmiausia džiovintus grybus užpilame vandeniu ir paliekame porai valandų pastovėti, kad išbrinktų bei suminkštėtų.
2. Svogūnus susmulkiname ir kepiname su sviestu kol suminkštėja. Bebaigiant kept sudedame susmulkintas česnako skilteles.
3. Sudedame į svogūnus susmulkintus pievagrybius, kepame maišydami kol jie suminkštėja ir paleidžia savo sultis.
4. Džiovintus grybus išgriebiame iš vandens, pasmulkiname, supilame į pievagrybius kartu su su vandeniu, kuriame mirko.
5. Kepame maišydami, kol nugaruoja visas skystis ir paskui dar kelias minutes pakepame.
6. Gautą masę atvėsiname.
7. Po to grybų masę, maskarponę, actą, druską, pipirus sudedame į smulkintuvą ir triname iki vientisos masės.
8. Užtepėlę sudedame į indelius. Užpilame viršui skirtu tirpintu sviestu.
9. Papuošiame pipirais, šalavijais arba čiobreliais.
10. Kai sviestas atvėsta, įdedame į šaldytuvą. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: