Džiovintų grybų užtepėlė - paštetas
Kategorija: Grybų patiekalai / Padažai, užpilai, pagardai
Džiovintų grybų užtepėlė arba paštetas (kaip Jums labiau priimtina, taip ir vadinkite) - gaunasi intensyvaus ir neapsakomai skanaus skonio. Itin skanu užsitepti ant duonos ar batono, naudoti kaip padažą prie makaronų, bulvių, kepsnio, kiaušinių, pagardinti ja košes, troškinius bei sriubas.
1. Pirmiausia džiovintus grybus užpilame vandeniu ir paliekame porai valandų pastovėti, kad išbrinktų bei suminkštėtų.
2. Svogūnus susmulkiname ir kepiname su sviestu kol suminkštėja. Bebaigiant kept sudedame susmulkintas česnako skilteles.
3. Sudedame į svogūnus susmulkintus pievagrybius, kepame maišydami kol jie suminkštėja ir paleidžia savo sultis.
4. Džiovintus grybus išgriebiame iš vandens, pasmulkiname, supilame į pievagrybius kartu su su vandeniu, kuriame mirko.
5. Kepame maišydami, kol nugaruoja visas skystis ir paskui dar kelias minutes pakepame.
6. Gautą masę atvėsiname.
7. Po to grybų masę, maskarponę, actą, druską, pipirus sudedame į smulkintuvą ir triname iki vientisos masės.
8. Užtepėlę sudedame į indelius. Užpilame viršui skirtu tirpintu sviestu.
9. Papuošiame pipirais, šalavijais arba čiobreliais.
10. Kai sviestas atvėsta, įdedame į šaldytuvą. Skanaus!
Ingredientai
- džiovinti grybai: 50 gramų (tiks baravykai, šilbaravykiai, kazlėkai, makavykai, raudonviršiai arba grybų mišinys)
- rudieji pievagrybiai: 250 gramų
- maskarponė: 250 gramų
- šalotiniai svogūnai: 3
- česnakas: 3 skiltelių
- lydytas sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
- baltojo vyno actas: 0,5 valgomojo šaukšto
- druska
- šviežiai malti pipirai
- Viršui:
- lydytas sviestas: 100 gramų
- raudonieji pipirai
- šalavijas arba čiobrelis
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia džiovintus grybus užpilame vandeniu ir paliekame porai valandų pastovėti, kad išbrinktų bei suminkštėtų.
2. Svogūnus susmulkiname ir kepiname su sviestu kol suminkštėja. Bebaigiant kept sudedame susmulkintas česnako skilteles.
3. Sudedame į svogūnus susmulkintus pievagrybius, kepame maišydami kol jie suminkštėja ir paleidžia savo sultis.
4. Džiovintus grybus išgriebiame iš vandens, pasmulkiname, supilame į pievagrybius kartu su su vandeniu, kuriame mirko.
5. Kepame maišydami, kol nugaruoja visas skystis ir paskui dar kelias minutes pakepame.
6. Gautą masę atvėsiname.
7. Po to grybų masę, maskarponę, actą, druską, pipirus sudedame į smulkintuvą ir triname iki vientisos masės.
8. Užtepėlę sudedame į indelius. Užpilame viršui skirtu tirpintu sviestu.
9. Papuošiame pipirais, šalavijais arba čiobreliais.
10. Kai sviestas atvėsta, įdedame į šaldytuvą. Skanaus!
Raktažodžiai:
grybai, dziovinti grybai, grybu uztepele, pastetas, maskarpone, pievagrybiai, rudieji pievagrybiai, svogunai, cesnakas, sviestas, lydytas sviestas, vyno actas, actas, salavijas, ciobrelis
Džiovintų grybų - baravykų padažas su grietinėle
Morkų ir silkės užtepėlė
Morkų ir silkės užtepėlė (arba įdaras šaukšteliams ar krepšeliams)
Baravykų sviestas - užtepėlė su čiobreliu
Baravykų sriuba
PADAŽAS IR UŽTEPĖLĖ SU AVOKADU
Troškinti grybai su sviestu, grietine ir svogūnais
Rūkytos vištienos ir morkų užtepėlė
Špinatų grybų salotos su riešutais
Troškinta grybų mišrainė su daržovėmis
Miško gėrybės – grybai: kaip džiovinti ir kur laikyti?
Lietiniai su grybų įdaru
BULVINIAI "ZRAZAI" SU GRYBAIS
Omletas su bulvėmis ir grybais
Orkaitėje keptas omletas su grybais
GRYBŲ PADAŽAS MĖSAI
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU FRIKADELĖMIS IR BARAVYKAIS
Bulviniai suktinukai su grybais
Balandėliai su faršu be ryžių su džiovintų baravykų padažu
Bazilikų pesto padažas
Virtinukai su grybų įdaru
Pasakiško skonio silkės užtepėlė su kiaušiniais
GRYBŲ PADAŽAS | RECEPTAS
Marinuoti grybai žiemai