Egzotiška lašišos užtepėlė su pasiflora
Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai
Ingredientai
- Rūkyta lašiša: 200 g
- Greipfrutas: 1/2 vnt. žievelės ir sulčių
- Pasifloros: 2 vnt.
- Šalotinis svogūnas: 1 vnt. (nedidelis)
- Alyvuogių aliejus: 3 valg. š.
- Citrinos sultys: 3 valg. š.
- Kaparėliai: 1 arb. š.
- Čili pipiras: keli griežinėliai
Recepto paruošimas
1. Į dubenėlį nutarkuoti greipfruto žievelę ir išspausti sultis.
2. Pasifloras perpjauti per pusę ir išskobti vidų. Sudėti prie greipfruto sulčių.
3. Šalotinį svogūną smulkiai supjaustyti, čili pipirą sukapoti. Viską sudėti į dubenėlį prie kitų ingredientų.
4. Įpilti aliejaus, įspausti citrinos sultis ir suberti kaparėlius. Viską gerai išmaišyti.
5. Lašišą supjaustyti ir išdėlioti lėkštėje vienu sluoksniu.
6. Aplieti paruoštu padažu ir palikti pastovėti 10 min.
7. Patiekti ir skanauti!
Raktažodžiai:
Patiekalai su lašiša, rūkyta lašiša, lašišos užtepėlė, užtepėlė, rūkytos lašišos užtepėlė, rūkytos lašišos užkandis, lašiša su pasiflora, pasiflora
Jogurto ir agurkų padažas
Rūkytos lašišos ir anakardžių užtepėlė
Gaivi kiaušinių užtepėlė su rūkyta mėsa ir agurkais
Gardusis paprikų ir pomidorų padažas prie mėsos
Kiaušinių užtepėlė su porais ir agurkais, be majonezo
Užtepėlė su lašiša
Baltas spirgučių padažas su pienu kugeliui ar prie cepelinų
Kugelio padažas su grietine
Avokado užtepėlė su kiaušiniais ir kumpeliu
Kiaušinio, šprotų ir pomidorų užtepėlė
Rūkytos lašišos užtepėlė su maskarpone
Itališka peperonata
Krapų padažas žuviai
Česnakinis padažas picai, kebabams ar sumuštiniams
Feta sūrio padažas su mėtomis
Naminis majonezas – gaunasi labai tirštas ir nesisluoksniuoja
Virtų pupelių užtepėlė
Kietojo sūrio užtepėlė keptai duonai
Kietojo sūrio užtepėlė keptai duonai
Stulbinantis majonezas
Veganezas - veganiškas majonezes
Medaus - garstyčių vinegretas daržovių salotoms
Padažas su kaparėliais ir alyvuogėmis
Užtepėlė su avokadu, rūkyta lašiša ir kiaušiniu