Naminė saldinta pistacijų pasta

Kategorija: Padažų, užpilų, pagardų receptai


Naminė saldinta pistacijų pasta

Paskelbė:
Praėjusią savaitę internete ieškojau receptų, kaip pasigaminti naminę pistacijų pastą, bet visos nuotraukos "nekabino". Galvojau, negi neįmanoma skaniai pasigaminti.  Tada susiradau keletą senesnių receptų internete, nuotraukos darytos senokai, tad jų kokybė tikrai nepasirodė labai gera. Pasigaminau ir skonis pranoko visus lūkesčius. Gavosi tikrai tobulai.



Ingredientai



  • nuvalytos pistacijos: 500 gramų
  • cukrus: 200 gramų
  • gliukozės sirupas: 1 valgomojo šaukšto
  • vanduo: trečdalio stiklinės


Recepto paruošimas



1. Jeigu reikia nuvalyti pistacijas, darome šitaip: Įdedame pistacijas į dubenį ir užpilame verdančiu vandeniu. Paliekame maždaug 4 minutes, po to nukošiame ir nulupame pistacijas.
2. Įkaitiname orkaitę iki 100 laipsnių temperatūros, riešutus įdedame į kepimo skardą ir dedame į orkaitę maždaug 15 minučių, kad jie išdžiūtų. Atsargiai, neperkepame jų, nes pistacijos pakeis spalvą.
3. Išimame ir atvėsiname.
4. Pistacijų pasta: Įdedame visus ingredientus į virtuves kombaino indą ir sumalame iki pastos konsitencijos. Ji privalo būti vientisa su kuo mažiau grūdelių. Kartais maldami sustojame ir nustumiame viską nuo senelių į apačią, kad geriau susimaltų.
5. Įdedame į sandarų indą ir laikome šaldytuve arba šaldiklyje. Skanaus!

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook