Brokolių ir morkų (vegetariška) lazanija
Kategorija: Apkepų patiekalų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai

Ingredientai
- 50g Mozarella sūrio
- 10g Česnakų
- 1 arb. š. Paprikos miltelių
- 150g Pievagrybių
- 50g Parmezano sūrio
- 1vnt. Žiedinių kopūstų
- 2vnt. Morkų
- 5g Rozmarino
- 9vnt. Lazanijos lakštų
- 50g Varškės sūrio
Gaminimas
- Pirmiausia apverdame morkas, brokolius ir pievagrybius, kad jie būtų minkštesni ,bet nereikia suvirti jų. Atskirai išverdame makaronus.
- Apvirtus pievagrybius, saują tarkuoto parmezano sūrio (truputį sūrio pasiliekame pabaigai), varškės sūrį ir mozzarella sūrio gabaliuką (daugiau sūrio pasiliekame pabaigai) elektriniu smulkintuvu sutriname su stikline virinto vandens ar tuo pačiu daržovių sultiniu.
- Į sumaltas daržoves sudedame česnako drožles, rozmariną, paprikos miltelius ir apvirtas supjaustytas (morkas pjaustome maždaug 0,3cm riekelėmis, brokolius išskirstom šakelėmis) daržoves.
- Į kepimo indą (indas geriausia su dangčiu) klojame lazanijos lakštus (kiek lakštų tilps priklauso nuo kepimo indo dydžio), dedame pusę padažo su daržovėmis, klojame vėl makaronų lakštus, vėl dedame sluoksnį padažo ir uždengiame dar vienu makaronų sluoksniu.
- Ant paskutinio makaronų sluoksnio dedame kelis plonai pjaustytus mozzarella sūrio gabaliukus, ant viršaus pabarstome paprikos miltelių ir dar pabarstome tarkuoto parmezano sūrio.
- Uždengtą indą dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 30 minučių. Prieš pat pabaigą nudenkime dangtį ir dar pakepkime apie 6-8min.
Panašūs receptai

Lazanija su vištiena

Vegetariškas žiedinių kopūstų ir makaronų apkepas su sūriu

Kreminis žiedinių kopūstų apkepas su pievagrybiais ir sūriu

Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas

Tiršta brokolių ir sūrio sriuba

DARŽOVIŲ - VIŠTIENOS LAZANIJA

Vegetariška lazanija su moliūgais

Provanso bulvių apkepas su kumpiu

Vegetariški makaronai su saulėje džiovintais pomidorais, špinatais, grietinėle ir sūriu

BULVIŲ APKEPAS SU CUKINIJA IR ŠPINATAIS

Žiedinių kopūstų ir varškės apkepas

Parmezano sūris arba kaip iš riešutų paruošti parmezano sūrį?