Brokolių ir morkų (vegetariška) lazanija

Kategorija: Apkepai / Vegetariški / Veganiški


Brokolių ir morkų (vegetariška) lazanija

Paskelbė:
04 Balandžio 2019

Ingredientai

  • 50g Mozarella sūrio
  • 10g Česnakų
  • 1 arb. š. Paprikos miltelių
  • 150g Pievagrybių
  • 50g Parmezano sūrio
  • 1vnt. Žiedinių kopūstų
  • 2vnt. Morkų
  • 5g Rozmarino
  • 9vnt. Lazanijos lakštų
  • 50g Varškės sūrio
Lazanija – tai įdarytas makaronų apkepas. Šis patiekalas įdaromas su labai įvairiais produktais: mėsa, tunu, daržovėmis, sūriais, špinatais ir t.t. Tai vienas iš tradicinių italų patiekalų.

Gaminimas

  1. Pirmiausia apverdame morkas, brokolius ir pievagrybius, kad jie būtų minkštesni ,bet nereikia suvirti jų. Atskirai išverdame makaronus.
  2. Apvirtus pievagrybius, saują tarkuoto parmezano sūrio (truputį sūrio pasiliekame pabaigai), varškės sūrį ir mozzarella sūrio gabaliuką (daugiau sūrio pasiliekame pabaigai) elektriniu smulkintuvu sutriname su stikline virinto vandens ar tuo pačiu daržovių sultiniu.
  3. Į sumaltas daržoves  sudedame česnako drožles, rozmariną, paprikos miltelius ir apvirtas supjaustytas (morkas pjaustome maždaug 0,3cm riekelėmis, brokolius išskirstom šakelėmis) daržoves.
  4. Į kepimo indą (indas geriausia su dangčiu) klojame lazanijos lakštus (kiek lakštų tilps priklauso nuo kepimo indo dydžio), dedame pusę padažo su daržovėmis, klojame vėl makaronų lakštus, vėl dedame sluoksnį padažo ir uždengiame dar vienu makaronų sluoksniu.
  5. Ant paskutinio makaronų sluoksnio dedame kelis plonai pjaustytus mozzarella sūrio gabaliukus, ant viršaus pabarstome paprikos miltelių ir dar pabarstome tarkuoto parmezano sūrio.
  6. Uždengtą indą dedame į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 30 minučių. Prieš pat pabaigą nudenkime dangtį ir dar pakepkime apie 6-8min.
VISO: 1305 kcal, 170g angliavandenių, 71g baltymų, 37g riebalų, 130mg cholesterolio.




Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: