Puikaus skonio šernienos šonkauliai kepti orkaitėje

Kategorija: Patiekalai iš žverienos


Puikaus skonio šernienos šonkauliai kepti orkaitėje

Paskelbė:

Ingredientai

  • šernienos šonkauliai: 500 gramų
  • medus: 2 valgomųjų šaukštų
  • raudonas sausas vynas: 0,5 stiklinės
  • žolelės: 2 arbatinių šaukštelių (čiobrelis, mairūnas, raudonėlis arba petražolės)
  • druska: žiupsnelio
  • juodieji pipirai: žiupsnelio



Recepto paruošimas

1. Iš pradžių dėkite medų į puodą ir pakaitinkite sumaišiusios su druska, žolelėmis bei pipirais. Pašildykite kol medus ištirpsta.

2. Tuomet marinatą pilkite ant šonkauliukų, užpilkite 0,25 stiklinės vyno.

3. Marinuokite kelias dienas (iš patirties sakau, kad kokių 6-ių valandų čia tikrai neužteks).

4. Po to dėkite į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę, užpilkite likusiu vynu ir kepkite maždaug 60 minučių. Skanaus!

5. Pastebėjimas: Buvo tesiog pasakiškai gardūs šonkauliukai. Jie gavosi minkšti bei sultingi. Šį kartą kepiau juos kartu su daržovėmis, bet atskirose kepimo rankovėse - tam, kad bulvės neprisigertų marinato.


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook