Puikaus skonio šernienos šonkauliai kepti orkaitėje
Kategorija: Patiekalai iš žverienos
Ingredientai
- šernienos šonkauliai: 500 gramų
- medus: 2 valgomųjų šaukštų
- raudonas sausas vynas: 0,5 stiklinės
- žolelės: 2 arbatinių šaukštelių (čiobrelis, mairūnas, raudonėlis arba petražolės)
- druska: žiupsnelio
- juodieji pipirai: žiupsnelio
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių dėkite medų į puodą ir pakaitinkite sumaišiusios su druska, žolelėmis bei pipirais. Pašildykite kol medus ištirpsta.
2. Tuomet marinatą pilkite ant šonkauliukų, užpilkite 0,25 stiklinės vyno.
3. Marinuokite kelias dienas (iš patirties sakau, kad kokių 6-ių valandų čia tikrai neužteks).
4. Po to dėkite į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę, užpilkite likusiu vynu ir kepkite maždaug 60 minučių. Skanaus!
5. Pastebėjimas: Buvo tesiog pasakiškai gardūs šonkauliukai. Jie gavosi minkšti bei sultingi. Šį kartą kepiau juos kartu su daržovėmis, bet atskirose kepimo rankovėse - tam, kad bulvės neprisigertų marinato.
Panašūs receptai
Keptas šerno kumpis rankovėje
Mėsos krepšeliai - "Kepuriukai" iš šernienos arba kiaulienos faršo
Briedienos kepsnys
Stirnienos troškinys
Keptas šernienos kumpis orkaitėje
Briedienos kepsnys
Stirnienos filė daržovėse kepta orkaitėje su bulvėmis
Stirnienos guliašas su daržovėmis
Skanus stirnienos guliašas su daržovėmis
Orkaitėje kepta stirniena su raudonu vynu ir rozmarinais
Briedienos kotletai su spanguolių padažu
Mėsa, troškinta obuolių sultyse