Puikaus skonio šernienos šonkauliai kepti orkaitėje
Kategorija: Patiekalai iš žverienos

Ingredientai
- šernienos šonkauliai: 500 gramų
- medus: 2 valgomųjų šaukštų
- raudonas sausas vynas: 0,5 stiklinės
- žolelės: 2 arbatinių šaukštelių (čiobrelis, mairūnas, raudonėlis arba petražolės)
- druska: žiupsnelio
- juodieji pipirai: žiupsnelio
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių dėkite medų į puodą ir pakaitinkite sumaišiusios su druska, žolelėmis bei pipirais. Pašildykite kol medus ištirpsta.
2. Tuomet marinatą pilkite ant šonkauliukų, užpilkite 0,25 stiklinės vyno.
3. Marinuokite kelias dienas (iš patirties sakau, kad kokių 6-ių valandų čia tikrai neužteks).
4. Po to dėkite į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę, užpilkite likusiu vynu ir kepkite maždaug 60 minučių. Skanaus!
5. Pastebėjimas: Buvo tesiog pasakiškai gardūs šonkauliukai. Jie gavosi minkšti bei sultingi. Šį kartą kepiau juos kartu su daržovėmis, bet atskirose kepimo rankovėse - tam, kad bulvės neprisigertų marinato.
Panašūs receptai

Keptas šerno kumpis rankovėje

Mėsos krepšeliai - "Kepuriukai" iš šernienos arba kiaulienos faršo

Briedienos kepsnys

Stirnienos troškinys

Keptas šernienos kumpis orkaitėje

Briedienos kepsnys

Stirnienos filė daržovėse kepta orkaitėje su bulvėmis

Stirnienos guliašas su daržovėmis

Skanus stirnienos guliašas su daržovėmis

Orkaitėje kepta stirniena su raudonu vynu ir rozmarinais

Briedienos kotletai su spanguolių padažu

Mėsa, troškinta obuolių sultyse