Briedienos kepsnys
Kategorija: Žveriena
Jeigu tik namuose turite briedienos, tai tiesiog privalote tokį kepsnį išsikepti kuo skubiau. Jis tiesiog nuostabus. Skanus ir sultingas. O jeigu namie tokios mėsos neturite, tai patariu pradėti ieškoti, kur jos gauti, nes tikrai labai verta. :)
1. Pirmiausia marinatui sumaišome actą su vandeniu, sudedame supjaustytas daržoves, cukrų, kmynus, prieskonius, druską ir verdame maždaug 15 minučių.
2. Marinatą atvėsiname.
3. Užpilame briedieną ir laikome maždaug 8-10 valandų.
4. Pastebėjimas: Prieš užpilant marinatu mėsą laikome vėsiai.
5. Po to supjaustome dalį lašinių, susmaigstome briedieną ir įtriname druska.
6. Apsukame likusiais lašinių griežinėliais ir maždaug 20 minučių kepame orkaitėje, 250 laipsnių temperatūroje, pasukdami ir apliedami išsiskyrusiomis sultimis.
7. Po to įpilame pusę stiklinės marinato, šiek tiek vandens ir kepame laistydami dar maždaug 20-30 minučių sumažinę temperatūrą iki ~190-200 laipsnių.
8. Prie keptos briedienos labai tinka troškinti rauginti kopūstai. Skanaus!
Ingredientai
- briediena: 500 gramų
- lašiniai: 5-6 griežinėlių
- marinatas: 3 stiklinių
- druska
- žalumynai
- Marinatui:
- vyno actas: 1 stiklinės
- vanduo: 2 stiklinių
- morkos: 1
- saliero šaknys: 1
- petražolės: 0,5 šaknies
- svogūnai: 2
- cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
- kmynai: 1 arbatinio šaukštelio
- lauro lapai: 3-4
- juodieji pipirai: 10 grūdelių
- druska
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia marinatui sumaišome actą su vandeniu, sudedame supjaustytas daržoves, cukrų, kmynus, prieskonius, druską ir verdame maždaug 15 minučių.
2. Marinatą atvėsiname.
3. Užpilame briedieną ir laikome maždaug 8-10 valandų.
4. Pastebėjimas: Prieš užpilant marinatu mėsą laikome vėsiai.
5. Po to supjaustome dalį lašinių, susmaigstome briedieną ir įtriname druska.
6. Apsukame likusiais lašinių griežinėliais ir maždaug 20 minučių kepame orkaitėje, 250 laipsnių temperatūroje, pasukdami ir apliedami išsiskyrusiomis sultimis.
7. Po to įpilame pusę stiklinės marinato, šiek tiek vandens ir kepame laistydami dar maždaug 20-30 minučių sumažinę temperatūrą iki ~190-200 laipsnių.
8. Prie keptos briedienos labai tinka troškinti rauginti kopūstai. Skanaus!
Raktažodžiai:
zveriena, briediena, kepsnys, lasiniai, druska, zalumynai, vyno actas, actas, petrazoles, svogunai, kmynai, pipirai
Traškūs - griežinėliais marinuoti agurkai su actu, svogūnais ir garstyčiomis
Daržovių mišrainė žiemai
JAUTIENOS TROŠKINYS SU PIEVAGRYBIAIS
Troškinta grybų mišrainė su daržovėmis
T-bone Steak - jautienos kepsnys su rozmarinu
KIAULIENOS KEPSNYS SU SALDŽIARŪGŠČIŲ DARŽOVIŲ GARNYRU
KIAULIENOS KEPSNYS SU SALDŽIARŪGŠČIŲ DARŽOVIŲ GARNYRU
Mėsa gruziniškai, kuri pagal skonį labai panaši į šašlyką
MARINUOTA KIAULIENOS ŠONINĖ SU BULVĖMIS
salotos su pupelėmis, pievagrybiais ir vištiena
Virtas veršio liežuvis
WASABI MARINATAS VIŠTIENAI
SKANIAUSIA VIŠTIENA (MARINATAS VIŠTIENAI IR JAUTIENAI)
Padažas prie austrių
VENGRIŠKAS JAUTIENOS GULIAŠAS
Marinuoti grybai žiemai
MARINATAS SU APELSINAIS VIŠTIENAI
VOKIŠKA BULVIŲ MIŠRAINĖ
Kamado grilyje keptos karališkos krevetės be kiauto su daržovėmis
KALAKUTIENOS DEŠRELĖS SU KOPŪSTAIS
Marinuoti kelmučiai - grybai
Keptuvėje keptos kepenėlės su pievagrybiais ir svogūnais
ŠVENTINIAI SUMUŠTINUKAI-UŽKANDUKAI SU SILKE
PUIKUS MARINATAS DARŽOVĖMS | RECEPTAS