Briedienos kepsnys

Kategorija: Žveriena


Briedienos kepsnys

Paskelbė:
03 Kovo 2022
Jeigu tik namuose turite briedienos, tai tiesiog privalote tokį kepsnį išsikepti kuo skubiau. Jis tiesiog nuostabus. Skanus ir sultingas. O jeigu namie tokios mėsos neturite, tai patariu pradėti ieškoti, kur jos gauti, nes tikrai labai verta. :)



Ingredientai



  • briediena: 500 gramų
  • lašiniai: 5-6 griežinėlių
  • marinatas: 3 stiklinių
  • druska
  • žalumynai

  • Marinatui:

    • vyno actas: 1 stiklinės
    • vanduo: 2 stiklinių
    • morkos: 1
    • saliero šaknys: 1
    • petražolės: 0,5 šaknies
    • svogūnai: 2
    • cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
    • kmynai: 1 arbatinio šaukštelio
    • lauro lapai: 3-4
    • juodieji pipirai: 10 grūdelių
    • druska


Recepto paruošimas



1. Pirmiausia marinatui sumaišome actą su vandeniu, sudedame supjaustytas daržoves, cukrų, kmynus, prieskonius, druską ir verdame maždaug 15 minučių.
2. Marinatą atvėsiname.
3. Užpilame briedieną ir laikome maždaug 8-10 valandų.
4. Pastebėjimas: Prieš užpilant marinatu mėsą laikome vėsiai.
5. Po to supjaustome dalį lašinių, susmaigstome briedieną ir įtriname druska.
6. Apsukame likusiais lašinių griežinėliais ir maždaug 20 minučių kepame orkaitėje, 250 laipsnių temperatūroje, pasukdami ir apliedami išsiskyrusiomis sultimis.
7. Po to įpilame pusę stiklinės marinato, šiek tiek vandens ir kepame laistydami dar maždaug 20-30 minučių sumažinę temperatūrą iki ~190-200 laipsnių.
8. Prie keptos briedienos labai tinka troškinti rauginti kopūstai. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: