Orkaitėje kepta stirniena su raudonu vynu ir rozmarinais
Kategorija: Patiekalai iš žverienos

Ingredientai
- stirnienos nugarinė
- raudonas vynas: 250 mililitrų
- džiovintas rozmarinas: 1,5 arbatinio šaukštelio
- raudonosios paprikos milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
- juodieji pipirai: 2 grūdelių
- druska: 1-1,5 arbatinio šaukštelio
- alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia sutriname visus nurodytus prieskonius ir jais įtriname stirnieną.
2. Tuomet užpilame vynu ir paliekame marinuotis maždaug parą.
3. Po to dedame stirnieną į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepame maždaug 60-90 minučių. Pirmas 40 minučių kepame uždengę su folija.
4. Garnyrui labai tiko bulvės, morkos ir marinuoti burokėliai. Pasilepinkite!
Patiko receptas? Pasidalink!
Raktažodžiai:
Mėsos patiekalai, kepta stirniena, žvėriena, žvėrienos patiekalai, žvėrienos receptai, stirnienos nugarinė
Panašūs receptai

Salotos su stirniena ir česnakiniu alyvuogių aliejaus padažu

Stirnienos šašlykas

Troškinta stirniena marinuota rūgpienyje

Stirnienos troškinys

Stirnienos filė daržovėse kepta orkaitėje su bulvėmis

Stirnienos guliašas su daržovėmis

Skanus stirnienos guliašas su daržovėmis

Briedienos kepsnys

Orkaitėje keptas stirnienos kumpis

Briedienos kotletai su spanguolių padažu

Briedienos kepsnys

Stumbro kebabai su stirniena