Orkaitėje kepta stirniena su raudonu vynu ir rozmarinais

Kategorija: Patiekalai iš žverienos


Orkaitėje kepta stirniena su raudonu vynu ir rozmarinais

Paskelbė:

Ingredientai

  • stirnienos nugarinė
  • raudonas vynas: 250 mililitrų
  • džiovintas rozmarinas: 1,5 arbatinio šaukštelio
  • raudonosios paprikos milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
  • juodieji pipirai: 2 grūdelių
  • druska: 1-1,5 arbatinio šaukštelio
  • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia sutriname visus nurodytus prieskonius ir jais įtriname stirnieną.

2. Tuomet užpilame vynu ir paliekame marinuotis maždaug parą.

3. Po to dedame stirnieną į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepame maždaug 60-90 minučių. Pirmas 40 minučių kepame uždengę su folija.

4. Garnyrui labai tiko bulvės, morkos ir marinuoti burokėliai. Pasilepinkite!


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook