Stirnienos troškinys

Kategorija: Patiekalai iš žverienos


Stirnienos troškinys

Paskelbė:

Ingredientai

  • stirniena be kaulo: 1,5 kilogramo (pjaustytos 2.5 centimetrų dydžio kubeliais)
  • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • svogūnai: 1 (pjaustyto žiedais)
  • salierų stiebai: 8 (supjaustytų storais griežiniais)
  • sultinys: 150 mililitrų
  • miltai: 1 kaupino valgomojo šaukšto
  • morkos: 2 (supjaustytų stambiais gabalais)
  • druska, pipirai
  • petražolės: pluoštelio
Marinatui:
  • sausas raudonas vynas: 300 mililitrų
  • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • apelsino žievelė: 1 (nuskusta oranžinė jos dalis)
  • citrinos žievelė: 1 (nuskusta geltonoji dalis)
  • traiškytos kadagio uogos: 2 arbatinių šaukštelių
  • juodieji pipirų grūdeliai: 6
  • česnakas: 1 smulkintos skiltelės
  • čiobreliai: 1 arbatinio šaukštelio


Recepto paruošimas

1. Marinatui dideliame, uždengiamame dubenyje sumaišykite visus ingredientus.

2. Sudėkite į jį kubeliais pjaustytą stirnieną, pamaišykite, kad marinatas apsemtų visą mėsą. Uždenkite ir pastatykite į šaldytuvą porai dienų. Karts nuo karto pamaišykite.

3. Išsimarinavusią mėsą išimkite iš marinato. Marinatą perkoškite.

4. Dideliame, karščiui atspariame troškintuve įkaitinkite aliejų, jame vartant apkepinkite stirnienos gabaliukus ir svogūną.

5. Apkepusią mėsą išimkite kiaurasamčiu iš kepimo skysčio ir atidėkite.

6. Į troškintuvą dėkite pjaustytus salierus, uždenkite ir patroškinkite keletą minučių, kad šie kiek suminkštėtų. Išgriebkite salierus ir padėkite prie mėsos.

7. Į kepimo skystį suberkite miltus, maišant minutėlę pakepkite. Supilkite sultinį, perkoštą marinatą ir virinkite, kol padažas sutirštėja, tampa vientisos konsistencijos.

8. Į troškintuvą dėkite mėsą ir salierus, užvirinkite troškinį ir dėkite į įkaitintą orkaitę. Uždengę troškinkite maždaug valandą.

9. Sudėkite morkas, pagal skonį pasūdykite, pabarstykite pipirais ir uždengę statykite atgal į orkaitę dar pusvalandžiui arba kol mėsa ir morkos visiškai išsitroškina.

10. Tiekite apibarstę pjaustytomis petražolėmis, su orkaitėje apskrudintomis virtomis bulvėmis. Skanaus!

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook