Skanus stirnienos guliašas su daržovėmis

Kategorija: Patiekalai iš žverienos


Skanus stirnienos guliašas su daržovėmis

Paskelbė:

Ingredientai

  • stirniena: 1 kilogramo 
  • bulvės: 1 kilogramo
  • morkos: 400 gramų
  • paprikos: 300 gramų
  • svogūnai: 400 gramų
  • maži aštrieji pipirai: 2
  • česnakas: 8 skiltelių
  • pupelės pomidorų sultyse: 200 gramų
  • vynas: 1 stiklinės
Pirmam prieskonių rinkiniui:

čiobrelis: 1 dalis

kalendra: 3 dalys

lauro lapeliai: 1 dalis

indiškas kmynas: 1 dalis

kurkuma: 1 dalis

pelektrūnas: 2 dalys

aštriosios paprikos: 1 dalis

Antram prieskonių rinkiniui:
  • petražolės: 3 dalys
  • raudonėlis: 3 dalys
  • gelsvė 1 dalis
  • melisa: 1 dalis
  • bazilikas: 2 dalys
Taip pat:
  • druska
  • pipirai
  • saldžiosios paprikos milteliai: 25 gramų
  • aliejus: 70 gramų


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia pasirinktą stirnienos mėsą supjaustykite gabaliukais ir apkepinkite keptuvėje, karštame aliejuje.

2. Tada sudėkite apkepintą mėsą į puodą, užpilkite stikline karšto vyno ir troškinkite maždaug 40 minučių. Jeigu šiam guliašui imamas negyslotas kumpis užteks ir 20 minučių, gyslotai mėsai gali prireikti ir visos valandos. Įpusėjus troškinimui sudėkite pirmą prieskonių rinkinį.

3. Svogūnus supjaustykit žiedais, supjaustykite 4 skilteles česnako, apkepiname aliejuje.

4. Sudėkite žiedus ant troškinamos mėsos. Taip pat sluoksniuokite dėdami kubeliais pjaustytas bulves, morkas, paprikas, aštriuosius pipirus, pabarstykite saldžiosios paprikos milteliais.

5. Užpilkite vandeniu arba stirnienos sultiniu taip, kad apsemtų per kelis pirštus.

6. Uždengus dangtį troškinkite maždaug 40 minučių. Įpusėjus troškinimui sudėkite antrąjį prieskonių rinkinį.

7. Prieš pabaigą sudėkite druską, pabarstykite pipirus, sudėkite susmulkintus česnakus.

8. Išjunkite kaitrą ir su uždengtu dangčiu palaikykite dar maždaug 10 minučių. Patiekite ir skanaukite!

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook

Raktažodžiai:

Mėsos patiekalai, stirniena