Mėsos krepšeliai - "Kepuriukai" iš šernienos arba kiaulienos faršo

Kategorija: Patiekalai iš žverienos / Patiekalai iš kiaulienos


Mėsos krepšeliai - "Kepuriukai" iš šernienos arba kiaulienos faršo

Paskelbė:

Ingredientai

  • šernienos faršas: ~1 kilogramo (arba kiaulienos faršas)
  • kiaušiniai: 2
  • džiūvėsėliai: 4 šaukštų
  • druska
  • pipirai
  • žvėrienos prieskoniai (arba mėsos prieskoniai)
  • bulvės: 8
  • sviestas: gabaliuko
  • pienas: 0,5 puodelio
  • krapai: šiek tiek
  • morkos: 1
  • svogūnai: 1
  • paprikos: 1
  • pomidorų padažas: 2 šaukštų
  • sūris: ~150 gramų
  • majonezas



Recepto paruošimas

1. Pirmiausia šernienos arba kiaulienos faršą, kiaušinius, džiuvėsėlius bei prieskonius gerai suminkykite rankomis.

2. Tada į kepimo skardą įtieskite kepimo popierių ir iš mėsos suformuokite maždaug delno dydžio "krepšelius". Iš nurodyto ingredientų kiekio man įprastai gaunasi maždaug 14 vienetų.

3. Tuomet morkas, paprika, svogūną susmulkinkite ir pakepinkite su šlakeliu aliejaus ir sudėkite į mėsos krepšelius.

4. Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje.

5. Dėkite į bulves sviesto gabaliuką, supilkite pieną, suberkite susmulkintus krapus ir sumaigykite bulvių košę. Ją dėkite ant daržovių.

6. Sūrį sutarkuokite ir užbarstykite ant bulvių košės, plonai užpilkite majonezo (aš pati mėgstu pirkti mažiuką pakelį majonezo, tada nukirpti mažytį kampuką, šitaip patogu užtepti plonai).

7. Dėkite į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 40 minučių.

8. Labai skanu patiekti su įvairiomis salotomis arba šviežiomis daržovėmis. Labai puošnus, kiek neįprastas ir itin skanus patiekalas paruoštas! ;)


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook