Stirnienos filė daržovėse kepta orkaitėje su bulvėmis
Kategorija: Patiekalai iš žverienos
Ingredientai
- stirnienos filė: pagal skonį (pas mane buvo maždaug kilogramas)
- morkos: 3 (didesnės)
- svogūnai: 1 (didelio)
- medžiotojų prieskoniai
- čiobrelis
- malta kalendra
- druska
- fermentinis sūris: gabaliuko
- majonezas
- alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
- bulvės: kiek norisi
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia stirnienos filė supjaustykite maždaug piršto storio gabaliukais.
2. Tada mėsa šiek tiek pamuškite, subarstykite medžiotojų prieskoniais ir palikite keletą valandų pasimarinuoti.
3. Morkas sutarkuokite burokine tarka.
4. Apibarstykite druska, kalendra, pilkite aliejų ir išmaišykite.
5. Morkas sudėkite į kepimo indą, padarydami iš jų maždaug piršto storio "kilimėlį".
6. Ant morkų išdėliokite pasimarinavusią stirnieną, patepkite majonezu (nedėkite labai daug), pabarstykite čiobrelių (jei nemėgstate, galite nedėti) ir užklokite labai plonai supjaustytais svogūno griežinėliais (man gavosi 2 sluoksniai svogūno).
7. Tuomet apiberkite smulkiai sutarkuotu sūriu (nedaug), įpilkite šiek tiek vandens
8. Aplink išdėliokite paprieskoniuotus (mėgstamais prieskoniais) bulvių ketvirčius.
9. Viską kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40-50 minučių.
10. Taurė mėgstamo vyno ir fantastiški pietūs garantuoti. Skanaus!