Briedienos kepsnys
Kategorija: Patiekalai iš žverienos
Ingredientai
- briediena: 500 gramų
- lašiniai: 5-6 griežinėlių
- marinatas: 3 stiklinių
- druska
- žalumynai
Marinatui:
- vyno actas: 1 stiklinės
- vanduo: 2 stiklinių
- morkos: 1
- saliero šaknys: 1
- petražolės: 0,5 šaknies
- svogūnai: 2
- cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
- kmynai: 1 arbatinio šaukštelio
- lauro lapai: 3-4
- juodieji pipirai: 10 grūdelių
- druska
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia marinatui sumaišome actą su vandeniu, sudedame supjaustytas daržoves, cukrų, kmynus, prieskonius, druską ir verdame maždaug 15 minučių.
2. Marinatą atvėsiname.
3. Užpilame briedieną ir laikome maždaug 8-10 valandų.
4. Pastebėjimas: Prieš užpilant marinatu mėsą laikome vėsiai.
5. Po to supjaustome dalį lašinių, susmaigstome briedieną ir įtriname druska.
6. Apsukame likusiais lašinių griežinėliais ir maždaug 20 minučių kepame orkaitėje, 250 laipsnių temperatūroje, pasukdami ir apliedami išsiskyrusiomis sultimis.
7. Po to įpilame pusę stiklinės marinato, šiek tiek vandens ir kepame laistydami dar maždaug 20-30 minučių sumažinę temperatūrą iki ~190-200 laipsnių.
8. Prie keptos briedienos labai tinka troškinti rauginti kopūstai. Skanaus!
Panašūs receptai
Briedienos kepsnys
Briedienos kotletai su spanguolių padažu
Troškinta stirniena marinuota rūgpienyje
Briedienos kotletai su spanguolių padažu
Orkaitėje keptas stirnienos kumpis
Keptas šerno kumpis rankovėje
Pikantiškas briedienos troškinys (arba jautienos ar veršienos)
Puikaus skonio šernienos šonkauliai kepti orkaitėje
Orkaitėje kepta stirniena su raudonu vynu ir rozmarinais
Aluje troškinta šerniena
Stirnienos troškinys
Vengriškas šernienos troškinys