Stirnienos guliašas su daržovėmis
Kategorija: Žveriena
Ingredientai
- stirniena: 1 kilogramo
- bulvės: 1 kilogramo
- morkos: 400 gramų
- paprikos: 300 gramų
- svogūnai: 400 gramų
- maži aštrieji pipirai: 2
- česnakas: 8 skiltelių
- pupelės pomidorų sultyse: 200 gramų
- vynas: 1 stiklinės
- čiobrelis: 1 dalis
- kalendra: 3 dalys
- lauro lapeliai: 1 dalis
- indiškas kmynas: 1 dalis
- kurkuma: 1 dalis
- pelektrūnas: 2 dalys
- aštriosios paprikos: 1 dalis
- petražolės: 3 dalys
- raudonėlis: 3 dalys
- gelsvė 1 dalis
- melisa: 1 dalis
- bazilikas: 2 dalys
- druska
- pipirai
- saldžiosios paprikos milteliai: 25 gramų
- aliejus: 70 gramų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia pasirinktą stirnienos mėsą supjaustykite gabaliukais ir apkepinkite keptuvėje, karštame aliejuje.
2. Tada sudėkite apkepintą mėsą į puodą, užpilkite stikline karšto vyno ir troškinkite maždaug 40 minučių. Jeigu šiam guliašui imamas negyslotas kumpis užteks ir 20 minučių, gyslotai mėsai gali prireikti ir visos valandos. Įpusėjus troškinimui sudėkite pirmą prieskonių rinkinį.
3. Svogūnus supjaustykit žiedais, supjaustykite 4 skilteles česnako, apkepiname aliejuje.
4. Sudėkite žiedus ant troškinamos mėsos. Taip pat sluoksniuokite dėdami kubeliais pjaustytas bulves, morkas, paprikas, aštriuosius pipirus, pabarstykite saldžiosios paprikos milteliais.
5. Užpilkite vandeniu arba stirnienos sultiniu taip, kad apsemtų per kelis pirštus.
6. Uždengus dangtį troškinkite maždaug 40 minučių. Įpusėjus troškinimui sudėkite antrąjį prieskonių rinkinį.
7. Prieš pabaigą sudėkite druską, pabarstykite pipirus, sudėkite susmulkintus česnakus.
8. Išjunkite kaitrą ir su uždengtu dangčiu palaikykite dar maždaug 10 minučių. Patiekite ir skanaukite!