Briedienos kotletai su spanguolių padažu
Kategorija: Žveriena
Kartas nuo karto mano namuose atsiduria žvėrienos (šį kartą tai briediena). Galėčiau pasakyti, kad su šia mėsa internete receptų nedaug, tad tenka suktis pačiai ir galvoti ką čia gero pagaminus. Vyras pasakė, kad seniai valgėme kotletų, tad laikas jų pasigaminti. Bet man norėjosi, kažko neįprasto, tai šalia paruošiau spanguolių padažą, kuris čia ypatingai tiko. Pamėginkite pasigaminti ir Jūs!
1. Paruošiame mėsą kotletams: Smulkiai sutarkuojame morką bei svogūną.
2. Į mėsą dedame susmulkintas daržoves, beriame druskos bei pipirų, taip pat suberiame džiūvesėlius, įkrečiame majonezo ir viską gerai išmaišome.
3. Tuomet susišlapiname rankas ir mėsą "pamušame", tai yra - išimame iš dubenio ir su jėga vėl metame į jį, taip padarome kokį 10 kartų, kad mėsa gerai susitrankytų.
4. Briedienos kotletai: Suformuojame nestorus kotletukus, juos dedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
5. Apšlakstome aliejumi ir kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių. :) Vieną pusę kepame maždaug pusvalandį, tuomet apverčiame - jeigu matau, kad kotletai atrodo sausoki - dar pašlakstome aliejumi ir kepame maždaug 20 minučių.
6. Spanguolių padažas: Kai jau mėsytė apversta - pradedame ruošti padažą. Prikaistuvyje išlydome sviestą, tuomet jį maišydami beriame miltus - sumaišome tokią tarsi košelę.
7. Tada pilame vyną ir gerai išmaišome. Vynas labiausiai čia tiktų sausas raudonas, bet aš šį kartą po ranka turėjau pusiau sauso balto - irgi tiko labai gerai.
8. Tuomet į padažą dedame spanguolių uogienę dar kartą gerai išmaišome.
9. Galiausiai po truputį maišydami supilame grietinėlę ir dar paverdame padažiuką iki užvirimo.
10. Briedienos kotletus mes pasirinkome valgyti su virtais ryžiais ir šviežių daržovių salotomis, bet tinka ir kitas mėgstamas garnyras. Skanaus!
Ingredientai
- Briedienos (žvėrienos) kotletams:
- briediena: ~800 gramų (tinka ir kita žvėriena)
- morkos: 1
- svogūnai: 1
- majonezas: 2 valgomųjų šaukštų su kaupu
- džiūvėsėliai: 4 valgomųjų šaukštų su kaupu
- druska
- pipirai
- aliejus
- Padažui:
- sviestas: 20 gramų
- miltai: 1 valgomojo šaukšto su kaupu
- vynas: 100 mililitrų
- spanguolių uogienė: 2 valgomųjų šaukštų su kaupu
- grietinėlė: 100 mililitrų
- druska
- pipirai
Recepto paruošimas
1. Paruošiame mėsą kotletams: Smulkiai sutarkuojame morką bei svogūną.
2. Į mėsą dedame susmulkintas daržoves, beriame druskos bei pipirų, taip pat suberiame džiūvesėlius, įkrečiame majonezo ir viską gerai išmaišome.
3. Tuomet susišlapiname rankas ir mėsą "pamušame", tai yra - išimame iš dubenio ir su jėga vėl metame į jį, taip padarome kokį 10 kartų, kad mėsa gerai susitrankytų.
4. Briedienos kotletai: Suformuojame nestorus kotletukus, juos dedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
5. Apšlakstome aliejumi ir kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių. :) Vieną pusę kepame maždaug pusvalandį, tuomet apverčiame - jeigu matau, kad kotletai atrodo sausoki - dar pašlakstome aliejumi ir kepame maždaug 20 minučių.
6. Spanguolių padažas: Kai jau mėsytė apversta - pradedame ruošti padažą. Prikaistuvyje išlydome sviestą, tuomet jį maišydami beriame miltus - sumaišome tokią tarsi košelę.
7. Tada pilame vyną ir gerai išmaišome. Vynas labiausiai čia tiktų sausas raudonas, bet aš šį kartą po ranka turėjau pusiau sauso balto - irgi tiko labai gerai.
8. Tuomet į padažą dedame spanguolių uogienę dar kartą gerai išmaišome.
9. Galiausiai po truputį maišydami supilame grietinėlę ir dar paverdame padažiuką iki užvirimo.
10. Briedienos kotletus mes pasirinkome valgyti su virtais ryžiais ir šviežių daržovių salotomis, bet tinka ir kitas mėgstamas garnyras. Skanaus!
Raktažodžiai:
briediena, morkos, svogunai, majonezas, dizuveseliai, druska, pipirai, aliejus, sviestas, miltai, vynas, grietinele, spanguoliu uogiene
Briedienos kepsnys
Orkaitėje kepti kotletai su daržovių padažu
Greita ir labai skanu – grikių kotletai
Cukinijų ir varškės apkepas
Rumuniški kotletai - CHIFTELE
Super purūs vištienos kotletai!
Žuvies kotletai be kiaušinio
Pomidorinė kopūstų sriuba su vištiena
Gardieji čenakai su kiauliena
ŽUVIES KOTLETAI | RECEPTAS
LABAI PAPRASTAS JAUTIENOS TROŠKINYS
Kopūstų ir maltos mėsos užkepėlė
Troškinti kalakutienos faršo kukuliai pievagrybių ir grietinėlės padaže
Mėsa su bulvėmis puodynėje arba kepimo skardoje
Vištienos kotletai su daržovėmis
SKANIAUSIA VIŠTIENA (MARINATAS VIŠTIENAI IR JAUTIENAI)
Kiaulienos sprandinės bbq kepsniai
Keptas elnienos kumpis su mėlynių padažu ir salierų koše
Bulvių "kišenėlės"
LIETINIAI BLYNAI SU MĖSA IR DARŽOVĖMIS
Kiaulienos užkepėlė su daržovėmis
Vištienos šašlykas grietinės ir pomidorų padažo marinate
Troškintos dešrelės su žirneliais
Senovinis šašlykų receptas su actu