Briedienos kotletai su spanguolių padažu

Kategorija: Žveriena


Briedienos kotletai su spanguolių padažu

Paskelbė:
03 Birželio 2022
Kartas nuo karto mano namuose atsiduria žvėrienos (šį kartą tai briediena). Galėčiau pasakyti, kad su šia mėsa internete receptų nedaug, tad tenka suktis pačiai ir galvoti ką čia gero pagaminus. Vyras pasakė, kad seniai valgėme kotletų, tad laikas jų pasigaminti. Bet man norėjosi, kažko neįprasto, tai šalia paruošiau spanguolių padažą, kuris čia ypatingai tiko. Pamėginkite pasigaminti ir Jūs!



Ingredientai



  • Briedienos (žvėrienos) kotletams:
    • briediena: ~800 gramų (tinka ir kita žvėriena)
    • morkos: 1
    • svogūnai: 1
    • majonezas: 2 valgomųjų šaukštų su kaupu
    • džiūvėsėliai: 4 valgomųjų šaukštų su kaupu
    • druska
    • pipirai
    • aliejus
  • Padažui:
    • sviestas: 20 gramų
    • miltai: 1 valgomojo šaukšto su kaupu
    • vynas: 100 mililitrų
    • spanguolių uogienė: 2 valgomųjų šaukštų su kaupu
    • grietinėlė: 100 mililitrų
    • druska
    • pipirai

Recepto paruošimas



1. Paruošiame mėsą kotletams: Smulkiai sutarkuojame morką bei svogūną.
2. Į mėsą dedame susmulkintas daržoves, beriame druskos bei pipirų, taip pat suberiame džiūvesėlius, įkrečiame majonezo ir viską gerai išmaišome.
3. Tuomet susišlapiname rankas ir mėsą "pamušame", tai yra - išimame iš dubenio ir su jėga vėl metame į jį, taip padarome kokį 10 kartų, kad mėsa gerai susitrankytų.
4. Briedienos kotletai: Suformuojame nestorus kotletukus, juos dedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
5. Apšlakstome aliejumi ir kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių. :) Vieną pusę kepame maždaug pusvalandį, tuomet apverčiame - jeigu matau, kad kotletai atrodo sausoki - dar pašlakstome aliejumi ir kepame maždaug 20 minučių.
6. Spanguolių padažas: Kai jau mėsytė apversta - pradedame ruošti padažą. Prikaistuvyje išlydome sviestą, tuomet jį maišydami beriame miltus - sumaišome tokią tarsi košelę.
7. Tada pilame vyną ir gerai išmaišome. Vynas labiausiai čia tiktų sausas raudonas, bet aš šį kartą po ranka turėjau pusiau sauso balto - irgi tiko labai gerai.
8. Tuomet į padažą dedame spanguolių uogienę dar kartą gerai išmaišome.
9. Galiausiai po truputį maišydami supilame grietinėlę ir dar paverdame padažiuką iki užvirimo.
10. Briedienos kotletus mes pasirinkome valgyti su virtais ryžiais ir šviežių daržovių salotomis, bet tinka ir kitas mėgstamas garnyras. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: