Aštrus maltos mėsos troškinys arba čili troškinys
Kategorija: Patiekalai iš žverienos
Ingredientai
- stirnienos faršas: 500 gramų (arba jautienos faršas)
- morkos: 1 kilogramo
- paprikos: 1
- svogūnai: 1
- česnakas: 2-3 skiltelių
- pupelės pomidorų padaže: 1 skardinės (415 gramų)
- pomidorai: 2
- pomidorų pasta: 250 gramų
- pomidorų padažas: 3-4 šaukštų
- druska
- pipirų mišinys
- aitriosios paprikos
- saldžiosios paprikos
- prieskoninės žolelės (bazilikas, čiobrelis, rozmarinas)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių į pasirinktą faršą įberkite druskos, pipirų ir prieskoninių žolelių. Keptuvėje ant šlakelio aliejaus apkepinkite faršą, vis pamaišydamos (mėsa turi gautis biri). Apkepusios mėsą sudėkite ją į dubenį.
2. Tuomet keptuvėje pakepinkite supjaustytą smulkiais kubeliais svogūną bei česnako skilteles. Kai jau svogūnas pagelsta, sudėkite sutarkuotas morkas (tarkuote burokine tarka). Įpilkite stiklinę vandens bei uždengusios troškinkite ant mažos ugnies maždaug pusvalandį.
3. Kai jau morkos suminkštėja, sudėkite kubeliais supjaustytus pomidorus bei papriką. Uždenkite ir troškinkite dar maždaug 20 minučių.
4. Kai daržovės jau būna išsitroškinusios, sudėkite apkeptą faršą, pupeles ir pomidorų pastą. Viską permaišykite.
5. O dabar dėkite prieskonius pagal savo skonį - aitriąsias paprikas, saldžiąsias paprikas, druską, pipirus bei prieskonines žoleles. Svarbiausia vis ragauti ir pagal savo skonio (arba valgytojų) receptorius nustatyti patiekalo aštrumą.
6. Man pačiai labai patinka, kai būna aštru... labai, labai aštru. Tai būtinai reguliuokite pagal save.
7. Kai jau pasieksite norimą aštrumą, patiekite su ciabatta, balta duona arba bandelėmis (labai skanu ir be jų) ir skanaukite!