Šernienos guliašas
Kategorija: Žveriena
Ingredientai
- šernienos filė: ~500 gramų (jei neturite, galima pakeisti jautiena arba kiauliena)
- svogūnai: 1 (didelio)
- morkos: 2
- druska
- pipirai (arba kiti mėgstami prieskoniai)
- majonezas: 2 šaukštų
- aliejus: šiek tiek (kepimui)
- vanduo
- miltai: kelių šaukštų
- bulvės: pagal skonį
- krapai
- svogūnų laiškai: papuošimui (nėra būtina)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių šernieną (arba kitą pasirinktą mėsą) supjaustome maždaug vieno kąsnio dydžio gabaliukais.
2. Tada pabarstome prieskoniais, užpilame majonezu ir išmaišome.
3. Paliekame mažiausiai 60 minučių pasimarinuoti.
4. Kai jau šerniena išsimarinuoja, keptuvėje šiek tiek apkepiname nedideliais gabaliukais supjaustytus svogūnus bei sutarkuotas morkas.
5. Tuomet supilame viską į puodą, kuriame troškinsime savo guliašą.
6. Toje pačioje keptuvėje, kur kepė svogūnai ir morkos, apkepame mėsą. Ji turi šiek tiek apskrusti.
7. Apkeptą šernieną taipogi sudedame į puodą.
8. Viską užpilame vandeniu, kad apsemtų ir troškiname ant vidutinės kaitros maždaug 90 minučių, kol mėsa taps labai minkšta. Kartas nuo karto pamaišome, kad neprisviltų.
9. Kai jau mėsa išsitroškina, į puodelį pasemiame skysčio iš puodo, įdedame miltų ir gerai išmaišome, kad visai neliktų gumuliukų. Tuomet supilame atgal į puodą. Šiaip padarome tirštą padažą.
10. Garnyrui išverdame arba iškepame bulvių. Kai jau nusunkiate bulves, pabarstome jas krapais.
11. Patiekdami, jeigu norisi, pabarstome svogūnų laiškais. Skanaujame!
JAUTIENOS TROŠKINYS SU PIEVAGRYBIAIS
LABAI PAPRASTAS JAUTIENOS TROŠKINYS
Makaronai su kiauliena ir daržovėmis
DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KIAULIENA
GULIAŠAS PO BULVIŲ PLUTELE
Mėsa su bulvėmis puodynėje arba kepimo skardoje
AŠTRI ŽIRNIŲ SRIUBA SU DARŽOVĖMIS
GULIAŠAS - PAGALIAU RADAU SAU SKANIAUSIĄ RECEPTĄ!
ANTIENOS ARBA VIŠTIENOS IR DARŽOVIŲ TROŠKINYS
Senovinis austriškas guliašas su jautiena
JAUTIENOS GULIAŠAS ARBA AŠTRUS JAUTIENOS TROŠKINYS
čili sriuba / troškinys su faršu
Kaip paruošti triušį arba skani troškinta triušiena
DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU VIŠTIENA
JAUTIENOS PLOVAS ORKAITĖJE
Orkaitėje keptas guliašas su paprikomis
Jautienos antrekotas keptuvėje
PATS PAPRASČIAUSIAS JAUTIENOS TROŠKINYS
BULVINIAI "ZRAZAI" SU GRYBAIS
Silkė su saulėgrąžomis
Silkė su džiovintais vaisiais - svečiai labai ją giria!
Silkė su saulėgrąžomis - silkės mėgėjai labai giria tokį paruošimo būdą!
AVIENOS PLOVAS
KIAULIENOS TROŠKINYS "KELIAS Į VYRO ŠIRDĮ"