Aluje troškinta šerniena
Kategorija: Patiekalai iš žverienos

Ingredientai
- šerniena: 500 gramų
- svogūnai: 1
- česnakas: 2 skiltelių
- morkos: 2
- porai: 1
- cukinijos: 0,5
- konservuoti pomidorai savo sultyse: 1 indelio
- alus: ~0,5 butelio
- druska
- pipirai
- miltai
- kiti mėgstami prieskoniai
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių svogūną supjaustome pusžiedžiais ir apkepame aliejuje kartu su susmulkintu česnaku.
2. Į troškintuvą sudedame kepintą svogūną bei česnaką.
3. Šernieną supjaustome nedideliais gabaliukais, apvoliojame miltuose ir pakepame ant keptuvės, kol gražiai apskrus.
4. Mėsą sudedame į troškintuvą, suberiame supjaustytas morkas, porą, cukinijas, susmulkintus pomidorus, įpilame pomidorų sultis ir alų (alus turi apsemti mėsą ir daržoves).
5. Tada suberiame prieskonius, galite įmesti ir porą lauro lapelių.
6. Galiausiai dedame į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros ir kepame maždaug 90 minučių. Patiekiame ir skanaujame!
Panašūs receptai

Šernienos guliašas

Vengriškas šernienos troškinys

Mėsa, troškinta obuolių sultyse

Troškinta stirniena marinuota rūgpienyje

Dianos žvėrienos kepsnys su brendžio padažu

Briedienos kepsnys

Stirnienos troškinys

Orkaitėje keptas stirnienos kumpis

Briedienos kotletai su spanguolių padažu

Briedienos kepsnys

Keptas šerno kumpis rankovėje

Aštrus maltos mėsos troškinys arba čili troškinys