Aluje troškinta šerniena

Kategorija: Patiekalai iš žverienos


Aluje troškinta šerniena

Paskelbė:

Ingredientai

  • šerniena: 500 gramų
  • svogūnai: 1
  • česnakas: 2 skiltelių
  • morkos: 2
  • porai: 1
  • cukinijos: 0,5
  • konservuoti pomidorai savo sultyse: 1 indelio
  • alus: ~0,5 butelio
  • druska
  • pipirai
  • miltai
  • kiti mėgstami prieskoniai


Recepto paruošimas

1. Iš pradžių svogūną supjaustome pusžiedžiais ir apkepame aliejuje kartu su susmulkintu česnaku.

2. Į troškintuvą sudedame kepintą svogūną bei česnaką.

3. Šernieną supjaustome nedideliais gabaliukais, apvoliojame miltuose ir pakepame ant keptuvės, kol gražiai apskrus.

4. Mėsą sudedame į troškintuvą, suberiame supjaustytas morkas, porą, cukinijas, susmulkintus pomidorus, įpilame pomidorų sultis ir alų (alus turi apsemti mėsą ir daržoves).

5. Tada suberiame prieskonius, galite įmesti ir porą lauro lapelių.

6. Galiausiai dedame į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros ir kepame maždaug 90 minučių. Patiekiame ir skanaujame!


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook