Aluje troškinta šerniena
Kategorija: Patiekalai iš žverienos
Ingredientai
- šerniena: 500 gramų
- svogūnai: 1
- česnakas: 2 skiltelių
- morkos: 2
- porai: 1
- cukinijos: 0,5
- konservuoti pomidorai savo sultyse: 1 indelio
- alus: ~0,5 butelio
- druska
- pipirai
- miltai
- kiti mėgstami prieskoniai
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių svogūną supjaustome pusžiedžiais ir apkepame aliejuje kartu su susmulkintu česnaku.
2. Į troškintuvą sudedame kepintą svogūną bei česnaką.
3. Šernieną supjaustome nedideliais gabaliukais, apvoliojame miltuose ir pakepame ant keptuvės, kol gražiai apskrus.
4. Mėsą sudedame į troškintuvą, suberiame supjaustytas morkas, porą, cukinijas, susmulkintus pomidorus, įpilame pomidorų sultis ir alų (alus turi apsemti mėsą ir daržoves).
5. Tada suberiame prieskonius, galite įmesti ir porą lauro lapelių.
6. Galiausiai dedame į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros ir kepame maždaug 90 minučių. Patiekiame ir skanaujame!
Panašūs receptai
Šernienos guliašas
Vengriškas šernienos troškinys
Mėsa, troškinta obuolių sultyse
Troškinta stirniena marinuota rūgpienyje
Dianos žvėrienos kepsnys su brendžio padažu
Briedienos kepsnys
Stirnienos troškinys
Orkaitėje keptas stirnienos kumpis
Briedienos kotletai su spanguolių padažu
Briedienos kepsnys
Keptas šerno kumpis rankovėje
Aštrus maltos mėsos troškinys arba čili troškinys