Stirnienos kotletai su ryžais - be miltų ir be džiūvėsėlių
Kategorija: Patiekalai iš žverienos
Ingredientai
- faršas: 500 gramų (naudoju maltą stirnieną)
- virti ryžiai: 1 stiklinės (galima ir kiek mažiau)
- svogūnai: 1
- morkos: 1 (nedidelės)
- grietinė: 1 šaukšto (arba natūralus jogurtas)
- prieskoniai mėsai: šiek tiek
- česnakas: 2 skiltelių
- druska: pagal skonį
- pipirai: pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia svogūną susmulkiname.
2. Tada morką sutarkuojame.
3. Svogūną ir morkas apkepiname keptuvėje.
4. Tada stirnienos faršą maišome su virtais ryžiais, pakepintomis daržovėmis, grietine (arba natūraliu jogurtu), mėsos prieskoniais ir įspaudžiame česnako.
5. Pagardiname druska bei pipirais pagal savo skonį ir gerai išmaišome (aš pati visada išminkau tiesiog rankomis).
6. Jei niekur neskubate ir turite šiek tiek laiko, galima leisti šiai masei ~30-60 minučių pastovėti šaldytuve (ar net pasiruošti iš vakaro), kad skoniai "susidraugautų tarpusavyje", šitaip kotletus bus lengviau formuoti. Bet, jeigu norisi greičiau skaniai pavalgyti, galite kepti ir iškart.
7. Formuojame norimo dydžio kotletus (aš formuoju nedidelius, kad tikrai gerai iškeptų jų vidus) ir kepame juos keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol pilnai iškepa.
8. Man asmeniškai labai skanu patiekti su bulvių koše ir grybų padažu, bet galite pasirinkti ir kitą savo mėgstamą garnyrą, kuris patinka prie kotletų. Skanaus!