Dianos žvėrienos kepsnys su brendžio padažu

Kategorija: Patiekalai iš žverienos / Patiekalai iš jautienos ir veršienos


Dianos žvėrienos kepsnys su brendžio padažu

Paskelbė:

Ingredientai

  • žvėriena: ~300-400 gramų (stirniena arba elniena, galima keisti į jautienos išpjovą)
  • svogūnai: 2-3 nedidelių
  • česnakas: 2-3 skiltelių
  • vorčesterio padažas: 2 valgomųjų šaukštų
  • Dijon garstyčios: 1 valgomojo šaukšto
  • brendis: 80 mililitrų (arba konjakas)
  • riebi grietinėlė: 200 mililitrų


Recepto paruošimas

1. Iš pradžių turimą mėsą supjaustome į maždaug 3-4 centimetrų pločio gabaliukus, kuriuos po to ranka, arba kočėlu paploniname iki 1-1,5 centimetro pločio.

2. Supjaustytą mėsą nusausiname popieriniu rankšluosčiu, pabarstome druska ir pipirais. Leidžiame mėsai pastovėti, kol susiruošime kitus ingredientus.

3. Žiedais, pusžiedžiais arba kubeliais supjaustome svogūnus, susmulkiname česnaką, pasidedame šalia garstyčias, vorčesterio padažą, brendį - gaminant padažą nebebus laiko sukinėtis - viskas vyks labai greitai.

4. Į gerai įkaitintą keptuvę įpilame aliejaus ir sudedame mėsą. Prieš dedant mėsą įsitikiname, kad mėsa būtų kiek galima sausesnė - šitaip geriau iškepa ir nesitaško. Neperkrauname keptuvė, jeigu reikia kepame dalimis.

5. Kepsnius kepame individualiai - priklausomai nuo to, kokios storio mėsos gabaliukai, kokia mėsa, kokio iškepimo norisi. Manieji kepsniukai iki medium kepė maždaug 2 minutes iš vienos pusės ir 1 minutę iš kitos. Jeigu norite medium-rare tai teks pakepti kiek trumpiau.

6. Iškeptą mėsą dėkite į lėkštę ir uždenkite su folija - mėsa turi dar pastovėti, šitaip ji neišdžius, nepraras savo sulčių.

7. Į tą pačią keptuvę greitai dedame pjaustytus svogūnus, jeigu reikia įpilame aliejaus (aš kartais dedu sviesto). Maišydami nuvalome keptuvės dugną su besiskiriančiomis svogūnų sultimis (žinoma, jeigu kepdami mėsą jos neprideginome ten). Svogūnus kepkite maždaug 3 minutes.

8. Sudedame susmulkintas česnako skilteles ir dar pakepiname viską maišydami, žiūrime, kad nepradėtų degti.

9. Į keptuvę nuolat maišydami supilame vorčesterio padažą, įdedame garstyčias, viską greitai, bet gerai išmaišome.

10. Pilame brendį ir padegame. Atsargiai nieko nesudeginame ir nenusideginame.

11. Brendis dega maždaug 20 sekundžių.

12. Baigus deginti padažą - išmaišome, pajusime skanų padažo kvapą, kuris pasklindą po visą virtuvę. Pakaitiname dar maždaug 60 sekundžių ir supilame grietinėlę, viską išmaišome, neleidžiame grietinėlei užvirti. Viriname ant silpnos kaitros, kol padažas sutirštėja. Paragaujame, jeigu reikia įdedame druskos ir pipirų (įprastai nereikia).

13. Iš lėkštės, kurioje "ilsisi" mėsa, supilame į padažą visas išbėgusias sultis, įdedame susmulkintas šviežias petražoles ir sudedame mėsos kepsniukus.

14. Prie tokių žvėrienos kepsnių labai tinka keptos bulvėmis, keptos arba virtos daržovėmis ir žinoma - tamsus alus. Skanaus!


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook