Stirnienos šašlykas
Kategorija: Patiekalai iš žverienos
Ingredientai
- stirniena: 2 kilogramų
- prieskoniai žvėrienai: 100 gramų (arba medžiotojų prieskoniai)
- alyvuogių aliejus: 100 mililitrų
- imbierinis vynas: 70 gramų (tinka ir kitoks, bet su šiuo man gaunasi skaniausiai)
- kvapieji pipirai
- džiovintas čiobrelis
- druska
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia stirnieną supjaustome stambiais gabaliukais.
2. Tuomet į mėsą sudedame visus nurodytus ingridientus.
3. Gerai įtriname (įmasažuojame) į kiekvieną mėsos gabaliuką.
4. Patarimas: Skaniausia bus kepant trečią dieną, bet jeigu skubate galite kepti ir po kelių valandų.
5. Kepame TIK ant grotelių šašlykinėje vartant kiekvieną gabaliuką šakute. Neperkepame, nes mėsos skonis primins kepenėles. Geriau bus jeigu šiek tiek per išmažai keps nei per daug.
Panašūs receptai
Troškinta stirniena marinuota rūgpienyje
Orkaitėje kepta stirniena su raudonu vynu ir rozmarinais
Stirnienos filė daržovėse kepta orkaitėje su bulvėmis
Stirnienos troškinys
Stumbro kebabai su stirniena
Stirnienos kotletai su ryžais - be miltų ir be džiūvėsėlių
Stirnienos guliašas su daržovėmis
Skanus stirnienos guliašas su daržovėmis
Briedienos kepsnys
Mėsa, troškinta obuolių sultyse
Salotos su stirniena ir česnakiniu alyvuogių aliejaus padažu
Orkaitėje keptas stirnienos kumpis