Stirnienos šašlykas
Kategorija: Patiekalai iš žverienos

Ingredientai
- stirniena: 2 kilogramų
- prieskoniai žvėrienai: 100 gramų (arba medžiotojų prieskoniai)
- alyvuogių aliejus: 100 mililitrų
- imbierinis vynas: 70 gramų (tinka ir kitoks, bet su šiuo man gaunasi skaniausiai)
- kvapieji pipirai
- džiovintas čiobrelis
- druska
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia stirnieną supjaustome stambiais gabaliukais.
2. Tuomet į mėsą sudedame visus nurodytus ingridientus.
3. Gerai įtriname (įmasažuojame) į kiekvieną mėsos gabaliuką.
4. Patarimas: Skaniausia bus kepant trečią dieną, bet jeigu skubate galite kepti ir po kelių valandų.
5. Kepame TIK ant grotelių šašlykinėje vartant kiekvieną gabaliuką šakute. Neperkepame, nes mėsos skonis primins kepenėles. Geriau bus jeigu šiek tiek per išmažai keps nei per daug.
Panašūs receptai

Troškinta stirniena marinuota rūgpienyje

Orkaitėje kepta stirniena su raudonu vynu ir rozmarinais

Stirnienos filė daržovėse kepta orkaitėje su bulvėmis

Stirnienos troškinys

Stumbro kebabai su stirniena

Stirnienos kotletai su ryžais - be miltų ir be džiūvėsėlių

Stirnienos guliašas su daržovėmis

Skanus stirnienos guliašas su daržovėmis

Briedienos kepsnys

Mėsa, troškinta obuolių sultyse

Salotos su stirniena ir česnakiniu alyvuogių aliejaus padažu

Orkaitėje keptas stirnienos kumpis