Stumbro kebabai su stirniena
Kategorija: Patiekalai iš žverienos
Ingredientai
- mėgstama mėsa: ~300 gramų (aš šį kartą naudojau stirnienos išpjovą)
- kopūstai: 0,5
- pomidorai: 1
- ilgavaisiai agurkai: trečdalio
- lavašai: 8
- druska
- pipirai
- natūralus jogurtas: 3 valgomųjų šaukštų
- majonezas: 1 valgomojo šaukšto
- pomidorų padažas: 1 valgomojo šaukšto
- česnakas: 3 skiltelių
- smulkintas bazilikas: 1 saujelės (tinka ir džiovintas)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių pasiruoškite mėsą. Aš stirnienos išpjovą susmulkinau į 8 kepsnelius, tada pasūdžiau bei apibarsčiau pipirais.
2. Mėsą kepiau keptuvėje vis pavartydama maždaug 8 minutes (bekepant išpjovą itin svarbu neperkepti, nes kitaip ji tampa tarsi guminė).
3. Iškepusią mėsą (kad ir kokią pasirinkote) supjaustome plonomis juostelėmis.
4. Tuomet susismulkiname daržoves ir susimaišome padažą (visus nurodytus ingredientus sumaišome tarpusavyje).
5. Ant lavašo iš pradžių sudedame daržoves, tuomet mėsą ir po vieną šaukštą padažo (jeigu norisi padažo daugiau, tai rekomenduoju ingredientų kiekius padauginti pusantro karto, mes šeimoje mėgstame kebabus, kur labiau jaučiasi mėsa ir mažiau padažas ).
6. Lavašą pirmiau lenkiame iš apačios, tuomet iš vieno šono ir iš kito šono.
7. Aš šį kartą kepiau panini sumuštiniams skirtoje elektrinėje keptuvėje, bet idealiai tinka ir betkokia elektrinė grilinė. Galite kepti ir savo orkaitėje, bet reikia palikti kepant persmeigtus smeigtuku, kad neišsivyniotų ir visas įdaras "nepabėgtų". Taip pat labai gardu pašildyti ant grilio, jeigu vasaros sezonas ir tokį turite savo namuose. Skanaus! :)