Salotos su stirniena ir česnakiniu alyvuogių aliejaus padažu
Kategorija: Salotų, mišrainių receptai / Patiekalai iš žverienos

Ingredientai
- kepta stirniena (pagal jūsų mėgstamą receptą)
- sultenės salotos
- vyšniniai pomidorai
- mėlynieji svogūnai
- konservuoti persikai
- sūris Favita
Padažui:
- česnakas: 2 skiltelių (išspaustų)
- alyvuogių aliejus: 4-5 valgomųjų šaukštų
- citrinos sultys: 2 valgomųjų šaukštų
- medus: ~1 valgomojo šaukšto
- druska
- juodieji pipirai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia padažui nurodytus ingredientus išmaišome dubenėlyje. Skonį būtinai pareguliuojame pagal savo norus.
2. Tuomet lėkštėje išdėliojame salotas, supjaustytus pomidorus, svogūnus, persikus bei stirnieną.
3. Ant viršaus dedame sūrį ir užpilame paruoštu padažu. Skanaujame!
Panašūs receptai

Cezario salotos su krevetėmis

Orkaitėje kepta stirniena su raudonu vynu ir rozmarinais

Salotos su krevetėmis, putpelių kiaušiniais ir vyšniniais pomidorais

Salotos su aviena

Daržovių salotos su šparaginėmis pupelėmis ir fetos sūriu

Salotos su keptais persikais, ožkos sūriu, bazilikais ir uogomis

Salotos su sūdyta lašiša, kiaušiniais, avokadais ir vyšniniais pomidorais

TRADICINĖS GRAIKIŠKOS SALOTOS

Pavasarinės braškių salotos

Stirnienos šašlykas

Greitos grikių ir burokėlių salotos su feta sūriu

Gaivios salotos su feta sūriu ir pomidorais