Salotos su stirniena ir česnakiniu alyvuogių aliejaus padažu
Kategorija: Salotų, mišrainių receptai / Patiekalai iš žverienos
Ingredientai
- kepta stirniena (pagal jūsų mėgstamą receptą)
- sultenės salotos
- vyšniniai pomidorai
- mėlynieji svogūnai
- konservuoti persikai
- sūris Favita
Padažui:
- česnakas: 2 skiltelių (išspaustų)
- alyvuogių aliejus: 4-5 valgomųjų šaukštų
- citrinos sultys: 2 valgomųjų šaukštų
- medus: ~1 valgomojo šaukšto
- druska
- juodieji pipirai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia padažui nurodytus ingredientus išmaišome dubenėlyje. Skonį būtinai pareguliuojame pagal savo norus.
2. Tuomet lėkštėje išdėliojame salotas, supjaustytus pomidorus, svogūnus, persikus bei stirnieną.
3. Ant viršaus dedame sūrį ir užpilame paruoštu padažu. Skanaujame!
Panašūs receptai
Cezario salotos su krevetėmis
Orkaitėje kepta stirniena su raudonu vynu ir rozmarinais
Salotos su krevetėmis, putpelių kiaušiniais ir vyšniniais pomidorais
Salotos su aviena
Daržovių salotos su šparaginėmis pupelėmis ir fetos sūriu
Salotos su keptais persikais, ožkos sūriu, bazilikais ir uogomis
Salotos su sūdyta lašiša, kiaušiniais, avokadais ir vyšniniais pomidorais
TRADICINĖS GRAIKIŠKOS SALOTOS
Pavasarinės braškių salotos
Stirnienos šašlykas
Greitos grikių ir burokėlių salotos su feta sūriu
Gaivios salotos su feta sūriu ir pomidorais