Jautienos stroganovas (beef Stroganoff) su grietine ir pomidorų padažu

Kategorija: Mėsos patiekalai / Jautiena, veršiena


Jautienos stroganovas (beef Stroganoff) su grietine ir pomidorų padažu

Paskelbė:
03 Rugsėjo 2022
Stroganovo jautiena (arba angliškai beef Stroganoff) tai patiekalas, kuris buvo pavadintas garsaus gurmano grafo Stroganovo garbei.
Tarp kitko, Stroganovai XVII a Rusijoje buvo žinomiausi ir turtingiausi grafai, kurių valdomų žemių plotas buvo didesnis nei Olandijos, Danijos ir Belgijos valstybių teritorijų plotas kartu paėmus. Jų valdomos žemės buvo tiesiogine šio žodžio prasme auksinės, o taip pat ir geležinės, alavinės ir kt. Papasakosiu savo būdą, kuris man labiausiai patinka ir tikiuosi, kad tai yra pats tikriausias ir skaniausias variantas. Taip pat labai tikiuosi, kad patiks ir Jums!



Ingredientai



  • jautienos išpjovos: ~400-600 gramų
  • raudonųjų svogūnų: 1
  • česnako: 2-3 skiltelių (pagal skonį)
  • 30% riebumo grietinės: ~150-200 gramų
  • pomidorų padažo: 2 valgomųjų šaukštų
  • miltų (mėsos apvoliojimui)
  • krapų: ryšulėlio (arba užšaldytų krapų "ledukų")
  • druskos
  • pipirų

Recepto paruošimas



1. Pradedame nuo labai svarbaus dalyko šiame patiekale: jautieną tiesiog BŪTINA supjaustyti tik skersai per mėsos gysleles - kitaip nebus įmanoma jos sukramtyti!
2. Antras taipogi labai svarbus dalykas - į keptuvę, pirmiausia, sudėkite griežinėliais supjaustytas svogūnas, o ant jo (taip - ant svogūnų sluoksnio, o ne ant keptuvės dugno) juostelėmis supjaustytą ir miltuosą apvoliota (būtinai nukračius miltų perteklių) jautieną.
3. Mėsa neturi tiesiogiai liestis su keptuve, tad reikia stebėti, kaip ji keps bei įgaus ypatingą blizgesį. Tik tiek jai reikia šiame etape. Jei šį momentą pražiopsote - patiekalas jau nepavyko - mėsa sukietės ir bus visiškai neskani bei nekramtoma.
4. Trečias etapas (jau daug paprastesnis): į puodą sudedame mėsą, grietinę, (dar galima vieną šaukštą miltų - nėra būtina), pomidorų padažą, išspaustą arba smulkiai supjaustytą česnaką, įdedame kubelį šaldytų krapų (jeigu neturiu šviežių; jei yra šviežių žolelių, jas dedu tik jau į pagamintą mėsytę), įdedame vieną šviežią lauro lapą, įpilame verdančio vandens tiek, kad apsemtų mėsą maždaug per 2 pirštus, pagardiname prieskoniais ir paliekame ant silpnos ugnies.
5. Gaminimo laikas priklausys nuo pačios mėsos ir nuo jos kiekio.
6. Mažiausiai kiek man pačiai teko gaminti - buvo 25 minutės, toliau - ragavimo būdu galite nustatyti, kuomet jau galima griebti šakutes. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: