Stirnienos mėsos troškinys

Kategorija: Kiauliena


Stirnienos mėsos troškinys

Paskelbė:
13 Geg. 2020

Ingredientai:


    • stirnienos kumpis: 500 gramų arba kiauliena
    • morkos: 3
    • bulvės: 6-8
    • paprikos: 0,5
    • pomidorai: 1
    • rauginti agurkai: 2 (arba marinuoti agurkai)
    • svogūnai: 1
    • česnakas: 2 skiltelių
    • citrinos sultys: iš ketvirtadalio citrinos
    • grietinė: 2-3 labai didelių šaukštų (galite dėti ir dar daugiau)
    • saldžioji paprika: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • aitrioji paprika: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • vorčesterio padažas: 1 šaukšto
    • bazilikas
    • rozmarinas
    • druska
    • pipirai
    • petražolės

  1. Recepto paruošimas:

  2. Iš pradžių mėsą supjaustykite kubeliais, pabarstykite druska, pipirais, aitriosiomis bei saldžiosiomis paprikomis. Apšlakstykite citrinos sultimis bei vorčesterio padažu. Palikite marinuotis porai valandų.
  3. Po to mėsą apkepkite keptuvėje ant šlakelio aliejaus, kol gražiai apskrus. Sudėkite kubeliais supjaustytą svogūną bei česnaką, pakepinkite dar porą minučių. Į stiklinį indą sudėkite apkeptą mėsą, kubeliais supjaustytas bulves, morkas, papriką, pomidorą bei agurkus. Užpilkite vandens tiek, kad viską apsemtų. Įberkite druskos, pipirų ir prieskoninių žolelių bei viską išmaišykite.
  4. Tuomet uždenkite indą bei dėkite į įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros orkaitę. Kepkite maždaug dvi valandas. Paskui į troškinį įdėkite grietinę ir kepkite atidengtą dar maždaug 10-15 minučių.
  5. Galiausiai dėkite į lėkštes bei apibarstykite petražolėmis. Patiekite ir skanaukite!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: