Labai skanus kiaulienos mentės guliašas

Kategorija: Kiauliena


Labai skanus kiaulienos mentės guliašas

Paskelbė:
09 Vasario 2024

Ingredientai

  • kiaulienos mentė: 600-700 gramų
  • svogūnai: 2 (dideli)
  • morkos: 2
  • alyvuogių aliejus
  • miltai: 2 šaukštų
  • pomidorų padažas: 2 šaukštų
  • šviežio baziliko (arba džiovinto)
  • prieskoniai kiaulienos patiekalams
  • druska



Recepto paruošimas

1. Pradžioje nuplaukite mėsą, supjaustykite norimo dydžio kubeliais.

2. Tuomet į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus, sudėkite mėsą bei ją šiek tiek apskrudinkite.

3. Kai mėsa apskrunda ją supilkite į puodą, įpilkite vandens (kad apsemtų mėsą) bei užkaiskite.

4. Tada supjaustykite svogūnus.

5. Per smulkesnę tarką sutarkuokite morkas.

6. Svogūnus bei morkas apkepinkite su trupučiu alyvuogių aliejaus.

7. Sukrėskite į puodą kur troškinasi mėsa. Gerai išmaišykite, įberkite prieskonių, sumažinkite ugnį bei palikite troškintis maždaug 60 minučių. Žinoma, kartas nuo karto reikia pamaišyti, kad paskui guliašo netektų krapštyti nuo puodo dugno

8. Baigiant troškintis įdėkite 2 šaukštus pomidoro padažo (ne kečupo), išmaišykite, dar truputį patroškinkite.

9. Ir paskutinis žingsnis: 2 šaukštus miltų gerai išmaišykite su maždaug puse stiklinės vandens bei po truputį, nuolat maišant, supilkite į guliašą. Būtinai gerai išmaišykite, įberkite džiovinto baziliko bei dar apie 5 minutes patroškinkite. Skanaukite!


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: