Vištienos troškinys su šparaginėmis pupelėmis
Kategorija: Vištiena ir paukštiena
Reikės:
700 g vištų krūtinėlių mažųjų filė (nuplautų, nusausintų)
400 g skardinės smulkintų pomidorų savo sultyse
150 ml vištienos arba daržovių sultinio
200 g šparaginių pupelių (nuplautų)
250 g kuskuso
1 citrinos sulčių ir plonai nutarkuotos žievelės
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
1 šaukšto skysto medaus
1 šaukštelio maltų kuminų
1 šaukštelio cinamono
žiupsnio druskos
trupučio šviežiai maltų juodųjų pipirų
saujelės mėgstamų žalumynų
Gaminame
* Į puodą sudėkite kuskusą, įpilkite pusę citrinos sulčių, įberkite pusę kiekio nutarkuotos žievelės ir žiupsnį druskos. Viską išmaišykite, užpilkite 400 ml verdančio vandens, uždenkite puodą folija (blizgiąja puse žemyn) ir uždėkite dangtį.
* Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite mėsą, užberkite druskos, pipirų ir pavartydami kepkite ant vidutinės kaitros, kol ims truputį skrusti. Tada užberkite likusius prieskonius, sukrėskite pomidorus, supilkite sultinį, ant viršaus sudėkite šparagines pupeles. Kai viskas ims burbuliuoti, karštį sumažinkite iki nesmarkaus ir kaitinkite dar maždaug 25 min. – kol padažas sutirštės, o pupelės bus minkštos. Patiekite su kuskusu ir žalumynais.
700 g vištų krūtinėlių mažųjų filė (nuplautų, nusausintų)
400 g skardinės smulkintų pomidorų savo sultyse
150 ml vištienos arba daržovių sultinio
200 g šparaginių pupelių (nuplautų)
250 g kuskuso
1 citrinos sulčių ir plonai nutarkuotos žievelės
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
1 šaukšto skysto medaus
1 šaukštelio maltų kuminų
1 šaukštelio cinamono
žiupsnio druskos
trupučio šviežiai maltų juodųjų pipirų
saujelės mėgstamų žalumynų
Gaminame
* Į puodą sudėkite kuskusą, įpilkite pusę citrinos sulčių, įberkite pusę kiekio nutarkuotos žievelės ir žiupsnį druskos. Viską išmaišykite, užpilkite 400 ml verdančio vandens, uždenkite puodą folija (blizgiąja puse žemyn) ir uždėkite dangtį.
* Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite mėsą, užberkite druskos, pipirų ir pavartydami kepkite ant vidutinės kaitros, kol ims truputį skrusti. Tada užberkite likusius prieskonius, sukrėskite pomidorus, supilkite sultinį, ant viršaus sudėkite šparagines pupeles. Kai viskas ims burbuliuoti, karštį sumažinkite iki nesmarkaus ir kaitinkite dar maždaug 25 min. – kol padažas sutirštės, o pupelės bus minkštos. Patiekite su kuskusu ir žalumynais.
Tyrė, kokių vištų kiaušiniai naudingiausi: išvados nustebins
Lašiša su ypatingu pagardu
Pikantiški 6 šašlykų receptai
JAUTIENOS TROŠKINYS SU BULVĖMIS IR PUPELĖMIS
mišrainė su pupelėmis ir kumpiu
VEGETARIŠKA KUSKUSO IR DARŽOVIŲ UŽKEPĖLĖ
Silkė su grybais ir pupelėmis - receptas plinta kaip virusas
salotos su pupelėmis, pievagrybiais ir vištiena
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
RECEPTAS: KALAKUTIENOS IR DARŽOVIŲ TROŠKINYS
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU PUPELĖMIS IR DŽIOVINTAIS BARAVYKAIS
KALAKUTIENOS IR PUPELIŲ TROŠKINYS
Greitas kiaulienos troškinys su pupelėmis
JAUTIENOS GULIAŠAS SU PUPELĖMIS IR MARINUOTAIS AGURKAIS
Sriuba su lašišomis
DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KALAKUTIENA
Burrito pusryčiams
PUPELIŲ SRIUBA SU KEPTA ŠONINE
Tiršta vištienos ir ryžių sriuba
Pupelių ir česnakų padažas
Kepenėlių salotos su daržovėmis
Apelsinų ir migdolų pyragas
Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai
Pomidorų sriuba su kukulaičiais