Naminiai kibinai su vištiena
Kategorija: Vištiena ir paukštiena
Įdarui naudokite gryną mėsą, t.y., ją smulkinkite patys. Tai paprasta padaryti maisto smulkintuvu. Beje, tą patį padarykite su svogūnais. Taip išvengsite „ašarų pakalnės“.
25 vnt. reikės:
tešlai:
500 g miltų;
200 g šalto sviesto;
3 kiaušinių;
100 g grietinės;
žiupsnelio druskos;
įdarui:
600 g vištienos kumpelių;
2 didelių svogūnų;
2 v.š. grietinės;
žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
druskos, maltų juodųjų pipirų;
aptepimui:
1 kiaušinio;
2 v.š. vandens;
juodgrūdės ir sezamo sėklų.
Gaminame
* Tešlai: miltus suberkite į dubenį ir sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą. Rankomis patrinkite sviestą su miltais, kol masė bus panaši į trupinius. Įdėkite žiupsnelį druskos ir viską gerai išmaišykite.
* Į išplaktus kiaušinius sudėkite grietinę ir gerai išmaišykite.
* Plakinį supilkite į miltų masę, išminkykite tešlą, kad neliptų prie rankų. Suformuokite apvalų gabaliuką, įdėkite į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve ~ 1 val.
* Įdarui: vištienos kumpelius sumalkite maisto smulkintuvu. Tą patį padarykite su svogūnais. Į dubenį kartu su vištiena ir svogūnais sudėkite grietinę, petražoles, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
* Formavimas: išimkite tešlą iš šaldytuvo, iškočiokite ir išspauskite skritulėlius (naudojau 12 cm skersmens). Dėkite vištienos įdaro, suspauskite tešlos kraštus ir gražiai užlankstykite viršų.
Kiekvieną kibiną patepkite kiaušinio ir vandens plakiniu, ant viršaus užberkite juodgrūdės ir sezamo sėklų, kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~30 min. arba tol, kol gražiai apskrus.
25 vnt. reikės:
tešlai:
500 g miltų;
200 g šalto sviesto;
3 kiaušinių;
100 g grietinės;
žiupsnelio druskos;
įdarui:
600 g vištienos kumpelių;
2 didelių svogūnų;
2 v.š. grietinės;
žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
druskos, maltų juodųjų pipirų;
aptepimui:
1 kiaušinio;
2 v.š. vandens;
juodgrūdės ir sezamo sėklų.
Gaminame
* Tešlai: miltus suberkite į dubenį ir sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą. Rankomis patrinkite sviestą su miltais, kol masė bus panaši į trupinius. Įdėkite žiupsnelį druskos ir viską gerai išmaišykite.
* Į išplaktus kiaušinius sudėkite grietinę ir gerai išmaišykite.
* Plakinį supilkite į miltų masę, išminkykite tešlą, kad neliptų prie rankų. Suformuokite apvalų gabaliuką, įdėkite į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve ~ 1 val.
* Įdarui: vištienos kumpelius sumalkite maisto smulkintuvu. Tą patį padarykite su svogūnais. Į dubenį kartu su vištiena ir svogūnais sudėkite grietinę, petražoles, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
* Formavimas: išimkite tešlą iš šaldytuvo, iškočiokite ir išspauskite skritulėlius (naudojau 12 cm skersmens). Dėkite vištienos įdaro, suspauskite tešlos kraštus ir gražiai užlankstykite viršų.
Kiekvieną kibiną patepkite kiaušinio ir vandens plakiniu, ant viršaus užberkite juodgrūdės ir sezamo sėklų, kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~30 min. arba tol, kol gražiai apskrus.
Kibinai. Skanių Trakų kibinų receptas
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Kaip pjaustyti svogūną?
Kiaušinius dažome natūraliai
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
VEGETARIŠKI KIBINAI SU RAUGINTAIS KOPŪSTAIS
Itin skanūs bulvių paplotėliai su įdaru
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
Pikantiški 6 šašlykų receptai
SALDŪS ŠUNIUKAI
AVINŽIRNIŲ IR SEZAMO SĖKLŲ PASTOS UŽTEPĖLĖ
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Latviškas juodos duonos desertas
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru
Klasikinis medaus tortas
Pica su voveraitėmis
Skanusis močiutės obuolių pyragas
PIEVAGRYBIŲ KIŠAS
Velykinis „Napoleonas“
Kepti koldūnai su paukštienos įdaru
Vištienos kepsnys su sūriu „Žalgiris“, vyšniniais pomidorais ir baziliku
Bandelės su lašinukais
Kopūstų pyragas