Burrito bowl - ryžiai su kepta kalakutiena ir pupelėmis
Kategorija: Kalakutiena / Vištiena ir paukštiena
Paskutiniu metu itin pamėgau sau ir savo šeimai gaminti būtent tokius ryžių-faršo dubenėlius. Pagaminti tikrai paprasta, galima naudoti turimus šaldytuve ingredientus ir patiekti pagal kiekvieno valgytojo pageidavimus. Be to, labai patogu neštis pietums į darbą.
1. Ryžiai: Į didelį puodą suberkite ryžius, užpilkite pora litrų vandens (kad ryžiai galėtų laisvai virti ir būtų birūs). Ryžius užvirkite ant vidutinės kaitros, ir virkite atidengtame puode, kol ryžiai suminkštės.
2. Tuomet ryžius supilkite į sietelį, nuplaukite po šaltu vandeniu, sudėkite į tą patį puodą, sumaišykite su kalendra, citrinos sultimis ir druska.
3. Puodą uždenkite ir palikite ryžius maždaug 10-15 minučių, kad išgaruotų likęs vanduo.
4. Kalakutiena: Svogūną nulupkite ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Papriką supjaustykite mažais kubeliais.
5. Didelėje keptuvėje įkaitinkite vieną šaukštą alyvuogių aliejaus ir vieną šaukštą sviesto ant vidutinės kaitros.
6. Sudėkite svogūną, pakepinkite kelias minutes, kol svogūnas suminkštės.
7. Tuomet sudėkite kalakutienos faršą, papriką, prieskonius ir kepinkite ant vidutinės-aukštesnės kaitros, vis pamaišydami, kol faršas gražiai apskrus (maždaug 8-10 minučių).
8. Pupeles sudėkite į sietelį ir nuplaukite po šaltu vandeniu, paskui sumaišykite su kalakutienos faršu.
9. Patiekimas: Avokadą supjaustykite, o sūrį sutarkuokite. Į dubenėlį dėkite ryžių, kalakutienos faršo, šiek tiek salotų, avokado, apliekite salsa padažu, užberkite sūrio, šviežios kalendros ir patiekite. Skanaukite!
Ingredientai
- kalakutienos faršas: ~450-500 gramų
- konservuotos tamsios, mažos pupelės: 1 skardinės (440 gramų)
- svogūnai: 0,5 mažo
- žaliosios paprikos: 0,5 (tinka ir kitos spalvos paprikos)
- sviestas: 1 valgomojo šaukšto
- alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
- saldžiosios paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
- česnako milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
- druska: trijų ketvirtadalių arbatinio šaukštelio
- čili paprikos milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- juodieji pipirai: trečdalio arbatinio šaukštelio
- kumino milteliai: trečdalio arbatinio šaukštelio
- Ryžiams:
- nevirti ryžiai: 1,5 stiklinės (1 stiklinė - 240 mililitrų)
- susmulkinta šviežia kalendra: 1 saujos
- citrinos sultys: 2 valgomųjų šaukštų
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
- Patiekimui:
- avokadai: 2 (vid. dydžio)
- meksikietiškas salsa padažas: 1 stiklinės
- čederis arba kitas mėgstamas sūris: 50 gramų
- susmulkinti špinatai: 3 saujų (arba kitos pamėgtos salotos)
- susmulkinta šviežia kalendra: 1 saujos
Recepto paruošimas
1. Ryžiai: Į didelį puodą suberkite ryžius, užpilkite pora litrų vandens (kad ryžiai galėtų laisvai virti ir būtų birūs). Ryžius užvirkite ant vidutinės kaitros, ir virkite atidengtame puode, kol ryžiai suminkštės.
2. Tuomet ryžius supilkite į sietelį, nuplaukite po šaltu vandeniu, sudėkite į tą patį puodą, sumaišykite su kalendra, citrinos sultimis ir druska.
3. Puodą uždenkite ir palikite ryžius maždaug 10-15 minučių, kad išgaruotų likęs vanduo.
4. Kalakutiena: Svogūną nulupkite ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Papriką supjaustykite mažais kubeliais.
5. Didelėje keptuvėje įkaitinkite vieną šaukštą alyvuogių aliejaus ir vieną šaukštą sviesto ant vidutinės kaitros.
6. Sudėkite svogūną, pakepinkite kelias minutes, kol svogūnas suminkštės.
7. Tuomet sudėkite kalakutienos faršą, papriką, prieskonius ir kepinkite ant vidutinės-aukštesnės kaitros, vis pamaišydami, kol faršas gražiai apskrus (maždaug 8-10 minučių).
8. Pupeles sudėkite į sietelį ir nuplaukite po šaltu vandeniu, paskui sumaišykite su kalakutienos faršu.
9. Patiekimas: Avokadą supjaustykite, o sūrį sutarkuokite. Į dubenėlį dėkite ryžių, kalakutienos faršo, šiek tiek salotų, avokado, apliekite salsa padažu, užberkite sūrio, šviežios kalendros ir patiekite. Skanaukite!
Raktažodžiai:
ryziai, burrito bowl, kalakutienos farsas, farsas, pupeles, zalios paprikos, cili pipirai, pipirai, paprikos, sviestas
Marokietiški vištienos kukuliai troškinti keptuvėje su konservuotais pomidorais
KALAKUTIENOS ŠAŠLYKAI
čili sriuba / troškinys su faršu
Šašlykai majonezo marinate su paprikom
Kokosinė daržovių sriuba su krevetėmis
Kiaulienos iešmeliai orkaitėje
GULIAŠAS - PAGALIAU RADAU SAU SKANIAUSIĄ RECEPTĄ!
SALOTOS SU ŠPINOKAIS, TUNU IR KIAUŠINIAIS
ŠVELNIAI ŠILDANTI MORKŲ IR FARŠO SRIUBA
Patys skaniausi vištienos kepsniai su parmezano plutele
Orkaitėje keptos bulvės su sūriu
Keptuvėje kepti vištienos kukuliai baltame padaze
SKRUDINTOS BBQ BULVĖS
ŽALIASIS PUPŲ HUMUSAS
Silkė "Maties" su burokėliais, morkomis ir medumi
Vieno kąsnio ruginiai krepšeliai su menkės ikrais
SAUSAS MARINATAS KIAULIENAI
Šniceliai su balta duona ir padažu
PURŪS BLYNAI SU OBUOLIAIS
Triušienos vėrinukai su paprika ir pievagrybiais
Krevetės balto vyno padaže (keptuvėje)
Kamado grilyje keptos karališkos krevetės be kiauto su daržovėmis
DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KALAKUTIENA
KRABŲ LAZDELIŲ BLYNAI